Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
16 Kasım 2021 09:47

Avusturya'dan aşısızlara iki seçenekli karar: Ya aşı ya da ev

Avusturya, koronavirüs önlemlerini artırdı, aşı yaptırmayanlar için sokağa çıkma kısıtlaması kararı aldı. Aşı yaptırmamış 2 milyon Avusturyalı iş, eğitim, zorunlu ihtiyaçlar ve sağlık gerekçesi dışında sokağa çıkamayacak. Yasağı ihlal eden kişi, yaklaşık 15 bin lira ceza ödeyecek.

Avusturya'dan aşısızlara iki seçenekli karar: Ya aşı ya da ev
Avusturya,aşısızlar

Avusturya Başbakanı Alexander Schallenberg, salgınla mücadelede alınan yeni önlemleri açıkladı. 12 yaş üstü aşısızlara yönelik sokağa çıkma kısıtlaması kararı aldıklarını belirten Schallenberg, bu kararı kolay almadıklarını belirterek, “Nüfusun üçte birine, kısıtlı sebepler dışında evde kalın diyoruz” dedi. Schallenberg kısıtlamalara uymayanlara ceza kesileceğini duydurdu. Ülkede Aşı yaptırmamış yaklaşık 2 milyon kişi iş, eğitim, zorunlu ihtiyaçların karşılanması ve sağlık gerekçesi dışında sokağa çıkma kısıtlamasına tabi tutuluyor.

DÖRDÜNCÜ DALGA ETKİSİ

Avusturya Sağlık Bakanı Wolfgang Mückstein, dördüncü dalganın ülkeyi ciddi şekilde etkisi altına aldığına dikkat çekti. Aşı yaptırmış ve son 6 ayda hastalığı geçirmiş kişiler dışında ülke genelinde tüm gün sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacağını belirten Mückstein, amaçlarının aşıya teşvik etmek ve sosyal hayattaki temasları yüzde 30 oranında düşürmek olduğunu kaydetti.
Ülkede hastalığın özellikle aşı yaptırmayanlarda çok daha etkili olduğunu kaydeden Wolfgang Mückstein, konuşmasına şöyle devam etti: “Hastalığı ağır geçiren ya da yoğun bakım hastalarının büyük çoğunluğu aşı yaptırmayanlardan oluşuyor. Hükümet daha önce yoğun bakımdaki hasta sayısı 600’ü aştığında aşısızlar için kapanma tedbirleri uygulayacağını duyurmuştu. Şu an bu sayı 433. Ancak vaka sayılarının tahmin edilenden daha hızlı artması, hükümeti daha çabuk harekete geçmeye itti.”

YÜZDE 65'İ TAM AŞILI

Avusturya, Batı Avrupa ülkeleri arasında en düşük aşılanma oranlarına sahip. Yaklaşık 8.9 milyon nüfusu olan ülkede aşılama oranı yüzde 65. Başbakan Schallenberg, düşük olan aşılanma oranını yukarı çekmek zorunda olduklarını söyledi. 

AŞI KUYRUKLARI OLUŞTU 

Kısıtlama ilk etapta 10 gün sürecek ve görevliler sık sık devriye gezerek ihlalleri tespit edecek. Kısıtlamanın ilk günü aşı yapılan otobüslerin önünde sıra, trafikte polisten aşı kontrolü vardı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...