Tgrt Haber
06 Mart 2020 16:31

Avusturya Başbakanı Kurz’dan 'barış bölgesi' önerisi

Avusturya Başbakanı Sebastian Kurz, Suriyeli sığınmacılara ilişkin "Çözüm, Suriye’de bir barış bölgesi oluşturulmasıyla mümkün olabilir. Tercihen ülkenin kuzeyinde." dedi.

Avusturya Başbakanı Kurz’dan 'barış bölgesi' önerisi
Avusturya Başbakanı Sebastian Kurz,Suriye,,barış bölges,

Başbakan Kurz, basına yaptığı açıklamada, Avrupa Birliği’nin (AB) Suriye sorununda daha etkili olması gerektiğini söyledi.

Kurz, Suriye için AB’nin kendine ait bir barış planının olması gerektiğini belirterek, "Çözüm, Suriye’de bir barış bölgesi oluşturulmasıyla mümkün olabilir. Tercihen ülkenin kuzeyinde." görüşünü paylaştı.

"6 milyon sığınmacıya koruma bölgesi"

Söz konusu barış bölgesinin Birleşmiş Milletler (BM) tarafından ele alınmasının önemine işaret eden Kurz, "Suriye'de böyle bir koruma bölgesini hak eden, yaklaşık 6 milyon ülke içinde yerinden olmuş insan var." diye konuştu.

Kurz, ayrıca Türkiye-Yunanistan sınırındakilerin "sığınmacı değil göçmen oldukları" iddiasında bulunarak, bu insanların Yunanistan’a iltica edemeyeceklerini ileri sürdü.

AB'de sınır kontrolleri uygulanmalı vurgusu

Sığınmacı hareketliliği nedeniyle AB dış sınırlarının korunması gerektiğini yineleyen Kurz, AB dış sınırlarının yeterince işlev görmemesi durumunda iç sınırlarında kontrollerin uygulanması gerektiğini sözlerine ekledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...