Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
05 Nisan 2019 19:07

Avusturya Başbakanı: Neonazi faaliyetlere tahammülüm yok

Sebastian Kurz, "Kimlikçiler Hareketi sözcüsünün ortaya çıkartılan yaptıkları tiksindirici. Avusturya’nın Başbakanı olarak Neonazi faaliyetlere tahammülüm yok" dedi.

Avusturya Başbakanı: Neonazi faaliyetlere tahammülüm yok
neonazi,

Avusturya Başbakanı Sebastian Kurz, "Kimlikçiler  Hareketi" Sözcüsü Martin Seller'in bir Sinagoga ırkçı saldırıda bulunmasının  ortaya çıkartılması üzerine, "Kimlikçiler Hareketi sözcüsünün ortaya çıkartılan  yaptıkları tiksindirici. Avusturya'nın Başbakanı olarak Neonazi faaliyetlere  tahammülüm yok." dedi.

Başbakan Kurz, Twitter'dan yaptığı açıklamada, aşırıcılığın her  türüyle kararlı şekilde mücadele yürütülmesi gerektiğini vurguladı.

Kurz, ırkçı, mülteci ve Müslüman karşıtı Kimlikçiler Hareketi Sözcüsü  Seller’in bir Sinagoga üzerinde gamalı haç sembolü bulunan etiket yapıştırmasını  "tiksindirici" olarak tanımlarken, "Avusturya’nın Başbakanı olarak Neonazi  faaliyetlere tahammülüm yok." ifadesini kullandı. 

Kleine Zeitung gazetesinde yer alan haberde, ırkçı Seller’in 2006’da  bir Sinagoga üzerinde Nazi sembolü gamalı haç bulunan bir etiket yapıştırdığı,   bu durumun emniyet güçleri tarafından tespit edilerek, Seller’e Yahudi  Mezarlığı'nda 100 gün çalışma cezası verildiği belirtildi. 

Geçen ay Başbakan Kurz tarafından yapılan açıklamada, Yeni Zelanda’da  iki camiye terör saldırısı düzenleyen Avusturalyalı teröristle Seller’in arasında  bir bağlantı olduğunun tespit edildiğini duyurmuştu. 

Aşırı sağcı Kimlikçiler Hareketi, mülteci, göçmen ve Müslüman  karşıtlığıyla biliniyor. Avusturya'da Müslümanlara ait çok sayıda kurum ve  kuruluşa yönelik ırkçı içerikli pankart ve yazılarla saldırıda bulunan aşırı  sağcı oluşum, Avrupa'nın "göçmenler ve Müslümanlardan arındırılmasını"  savunuyor.  

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...