Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
15 Kasım 2021 08:59

Avusturya'da yeni önlemler: Aşısızlar sokağa çıkamayacak...

Son zamanlarda görülen Covid-19 vakalarındaki artış Avusturya'da yeni önlemlerin alınmasına neden oldu. Bugünden itibaren ülkede tamamen aşılı olmayanlar sokağa çıkamayacak.

Avusturya'da yeni önlemler: Aşısızlar sokağa çıkamayacak...
avusturya,covid-19,koronavirüs

Dünyanın birçok yerinde olduğu gibi Avusturya'da da artan Covid-19 vakalarıyla beraber yeni yasaklar ortaya çıktı. Bugünden itibaren Avusturya'da aşısız vatandaşlar sokağa çıkmayacak. 

Başbakan Alexander Schallenberg ve beraberindeki bakanlar, yeni önlemler hakkında basın toplantısı düzenledi. Başbakan Schallenberg, yarından itibaren 12 yaş üstü Covid-19’a karşı aşısız olan kişilere sokağa çıkma yasağının uygulanacağını duyurarak, aşısızların iş, eğitim, sağlık sorunu gibi temel ihtiyaçlarını karşılamak gibi sınırlı sayıda nedenlerle evlerini terk edebileceklerini aktardı.

AŞILI VE AŞISIZ ARASINDAKİ TEMAS AZALACAK

Başbakan Schallenberg, nüfusun 3’te 1’ini etkileyen kısıtlama kararının gerekli olduğunu ifade etti:

"Aslında nüfusun üçte birine söyledik. Belirli sebepler dışında artık dairenizden çıkmayacaksınız. Bu, aşılı ve aşısızlar arasındaki temaslarda büyük bir azalmadır.''

İçişleri Bakanı Karl Nehammer ise aşısızlara uygulanacak olan kısıtlamanın kapsamlı polis kontrolleri ile denetleneceğini aktararak, kısıtlamaya uymayanlara cezai işlem uygulanacağını belirtti.

Avusturya'da yeni önlemler: Aşısızlar sokağa çıkamayacak...

Sağlık Bakanı Wolfgang Mueckstein, 12 yaş altı veya yakın zamanda Covid-19 geçiren kişilerin söz konusu kısıtlamadan muaf olduğunu ifade etti.

Avusturya’da 7 günlük ortalama insidans değerinde 100 bin kişi başına 815 vaka düşerken, Avrupa’nın en yüksek vaka oranlarında birine sahip ülke konumunda yer alıyor. Batı Avrupa’daki en düşük aşılanma oranına sahip ülkede, nüfusun yüzde 65’i Covid-19’a karşı tamamen aşılandı.

Avusturya’da salgının başından bu yana 959 bin 652 vaka tespit edilirken, toplam 11 bin 706 kişi virüs nedeniyle hayatını kaybetti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...