Tgrt Haber
14 May 2021 16:52

Avusturya’dan İsrail’in katliamına açık destek

İşgalci İsrail’in Filistinlilere yönelik saldırılarına sessiz kalan Avusturya hükümeti, Başbakanlık merkez binasına İsrail bayrağını çekerek tarafını belli etti.

Avusturya’dan İsrail’in katliamına açık destek
Avusturya,İsrail

İsrail’in zulmüne dünya sessiz kalıyor. İsrail’in katliama Avusturya Başbakanı Sebastian Kurz, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile destek çıktı. Avusturya Başbakanı Sebastian Kurz, başbakanlık binasının çatısına bu ülkenin bayrağının çekildiğini duyurdu. Kurz, işgalci İsrail'in Filistinlilere yönelik saldırılarına karşı harekete geçen Gazze'deki direnişçi grupların eylemlerini "terörist saldırı" olarak niteleyerek Filistin'i sert şekilde kınadığını ifade etti.
İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’ya yakınlığıyla bilinen Kurz, saldırılarda onlarca Filistinli sivil ve çocuk ölümüne karşı İsrail’in yanında olduğunu açıkladı.

AK PARTİ SÖZCÜSÜ ÇELİK'TEN TEPKİ

Çelik, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Avusturya Başbakanı destek için İsrail bayrağını Başbakanlık binasına çektirmiş. Avrupa'da İslam düşmanlığı, Türk düşmanlığı ve Erdoğan düşmanlığının sembolü olan bu şahıstır. Mazlumdan yana olmasını beklemek hayaldir. Zalimden yana olması ise siyasi pusulasıdır." ifadelerini kullandı.

 

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...