Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
21 Ekim 2021 12:34

İngiltere, İsrail derken korkulan oldu! AY 4.2 varyantı Rusya'ya da sıçradı

İngiltere, İsrail’den sonra Rusya’da da Coronavirüsün Delta varyantının alt türü ve daha fazla bulaştırıcı olan AY 4.2 vakaları görülmeye başladı.

İngiltere, İsrail derken korkulan oldu!  AY 4.2 varyantı Rusya'ya da sıçradı
AY 4.2 varyantı,Delta varyantı,Koronavirüs

Rusya’da Delta varyantının İngiltere’de görülen ve daha bulaşıcı olduğundan endişe edilen alt türü AY 4.2 vakaları görüldü. Rusya İnsan Sağlığı ve Tüketiciyi Koruma Kurumu (Rospotrebnadzor) Yetkilisi Kamil Hafizov açıklama yaptı. Birkaç kişide delta varyantının alt türü olan AY 4.2 vakalarının görüldüğünü söyledi.

DÜNYADAKİ PEK ÇOK VAKA AY 4.2

Hafizov, bu alt türün Rusya ve dünyada geniş çapta yayılması ihtimalinin çok yüksek olduğunu söyledi. Dünyada bu vakaların daha sık görüldüğünü kaydeden Hafizov, ancak uzmanların ülkelerdeki günlük vaka artışından özellikle bu alt türün sorumlu olduğunu düşünmediğinin altını çizdi. Hafizov, Rusya’da uygulanan aşıların AY 4.2 virüsüne karşı da oldukça etkili olduğunu belirtti.
Hafizov, “Mutasyon özellikle de S-proteininde gerçekleşiyor. Bu yüzden sorun hastalığın geçirilme şiddetiyle değil, bulaşıcılığıyla ilgili” dedi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...