Tgrt Haber
12 Ocak 2015 17:38

Ayrılıkçıların sayısı askerlerin sayısını geçti

Ukrayna'nın doğusunda, terörle mücadele operasyonlarının sürdürüldüğü bölgedeki ayrılıkçıların sayısının, Ukrayna askerlerini geçtiği bildirildi.

Ayrılıkçıların sayısı askerlerin sayısını geçti
ukrayna, askerler, ayrılıkçılar,

Ukrayna Parlamentosu Güvenlik ve Savunma Komitesi Başkanı Sergey Paşinski, doğudaki gerginliğin son haftada yeniden tırmanmaya başladığını ifade ederek "İlk defa ayrılıkçıların sayısı bizim askerlerin sayısını aştı" ifadesini kullandı. Bu arada Terörle Mücadele Merkezi Sözcüsü Andrey Lisenko, son 24 saatte ayrılıkçıların 63 kez ateşkes ihlali yaptığını belirterek ağır silahların da kullanıldığı bu saldırılarda iki Ukraynalı askerin yaralandığını bildirdi. Lisenko, Ukrayna askerlerinin, ayrılıkçıların saldırılarına karşılık verdiğini söyleyerek ayrılıkçıların da ciddi kayıplar verdiğini kaydetti. Ayrılıkçıların; Tonenkoe, Peski, Nikişino, Otradovka, Avdeevka, Opitnoe, Gnutovo ve Donetsk havaalanına saldırdığını belirten Lisenko, Donetsk havaalanı yakınındaki durumun ciddi olduğunu vurguladı. Ukrayna'nın doğusunda 9 Aralık'ta taraflar arasında ateşkes öngören "sessizlik rejimi"nin başlatılmasıyla Rusya yanlısı ayrılıkçılar ile ordu birlikleri arasındaki çatışmalar ve can kayıpları belirgin ölçüde azalmıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...