Tgrt Haber
23 Aralık 2021 18:36

Azerbaycan, Karabağ’a izinsiz giren Fransa Cumhurbaşkanı adayı Valerie Pecresse’nin ülkeye girişini yasakladı

Azerbaycan, Karabağ’a izinsiz olarak Fransa’nın Cumhurbaşkanı adayı Valerie Pecresse nedeniyle Fransa’ya nota verdi. Dışişleri tarafından yapılan açıklamada ayrıca Pecresse’nin istenmeyen kişi ilan edilerek ülkeye girişinin de yasaklandığı duyuruldu.

Azerbaycan, Karabağ’a izinsiz giren Fransa Cumhurbaşkanı adayı Valerie Pecresse’nin ülkeye girişini yasakladı
Azerbaycan,Karabağ,fransa,,nota,

Fransa’da Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Cumhuriyetçiler Partisi’nin adayı Valerie Pecresse, Azerbaycan toprağı Karabağ’a izinsiz girdi. Bu skandal hareket sonrası Azerbaycan harekete geçti ve Fransa’ya nota verdi. Azerbaycan ayrıca Valerie Pecresse’nin istenmeyen kişiler listesine eklendiği ve Azerbaycan’a girişinin yasaklandığı açıklandı.

“İKİLİ İLİŞKİLERE ZARAR VERİYOR”

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

“Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı, Fransız Büyükelçiliğine yapılan yasadışı ziyareti şiddetle kınadığını ve Azerbaycan’ın ilgili yasalarının gereklerini ciddi şekilde ihlal eden bu Fransız vatandaşlarının ulusal mevzuatımıza göre sorumlu olduğunu iletti. Bir grup Fransız siyasetçinin bu adımı Azerbaycan-Fransa ikili ilişkilerine, Fransa'nın bölgedeki itibarına ve ihtilafın sona ermesinden sonra Azerbaycan-Ermenistan ilişkilerinin normalleşmesinde sürecine ciddi zarar verdiğini tarafımızca belirtildi” denildi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...