Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
17 Kasım 2021 10:26

Son dakika: Azerbaycan sınırında çatışma: 7 asker şehit oldu

Son dakika haberi: Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Ermenistan ile yaşanan çatışmalar sonucunda 7 askerin şehit olduğunu 10 askerin de yaralandığını duyurdu.

Son dakika: Azerbaycan sınırında çatışma: 7 asker şehit oldu
azerbaycan,ermenistan,çatışma,şehit

Ermenistan’ın Azerbaycan sınırına saldırması sonucu çıkan çatışmalarda 15 Ermeni askeri öldü, 12’si esir düştü. 7 Azerbaycan askeri şehit oldu. Ateşkes Rusya’nın devreye girmesiyle sağlandı. Amerika’dan ise kaygılıyız açıklaması geldi.

Ermenistan, Azerbaycan sınırına top atışıyla saldırdı. Saldırının ardından Azerbaycan ordusundan sert karşılık geldi. Azerbaycan ordusu, sınır hattında bulunan Ermenistan ordusuna ait çok sayıda mevziyi de yok etti. Çıkan çatışmalarda şu ana kadar çok sayıda ermeni askeri öldü ve esir düştü.

15 ERMENİ ASKERİ ÖLDÜ

Kelbecer'de Azerbaycan askerlerini taşıyan iki zırhlı personel taşıyıcı aracını gören 100'e yakın Ermeni askeri kaçtı. 12 askerin esir alındığını duyuran Erivan yönetimi Rusya’dan yardım istedi. Çatışmalarda 15 ermeni askeri de öldü.

7 AZERBAYCAN ASKERİ ŞEHİT DÜŞTÜ

Azerbaycan Savunma Bakanlığı çatışmalarda 7 Azerbaycan askerinin şehit düştüğünü açıkladı. Ateşkesin Rusya Savunma Bakanı Sergey Şorgu'nun taraflarla görüşmeleri sonrası sağlandığı aktarıldı

ABD: DURUMDAN ENDİŞELİYİZ

Öte yandan Amerika’dan çatışmalarla ilgili açıklama geldi. ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki çatışmalardan kaygılı olduklarını belirterek şunları söyledi: ABD, Ermenistan ile Azerbaycan arasında yoğun çatışma yaşandığına dair raporlardan derin endişe duyuyor. Her iki tarafı da gerilimi azaltmak ve daha fazla tırmanmayı önlemek için acil somut adımlar atmaya çağırıyoruz.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...