Tgrt Haber
08 Haziran 2021 14:36

Azerbaycan topraklarına sızan Ermeni asker gözaltına alındı

Azerbaycan topraklarına girerek mayın döşemeye çalışan Ermeni bir asker yakalanarak gözaltına alındı

Azerbaycan topraklarına sızan Ermeni asker gözaltına alındı
Azerbaycan,Ermeni asker

Karabağ’da 44 gün süren savaş Azerbaycan’ın zaferi ile sonlandı. Ermenistan’ın Azerbaycan’ın taleplerini kabul etmesinin ardından çatışmalar sona erdi. Ancak bölgede normalleşme adımları çerçevesinde Ermenistan adeta rahat durmayarak Azerbaycan topraklarına gizlice mayın döşemeye çalışıyor

OPERASYON SONUCUNDA YAKALANDI

8 Haziran’da Ermeni Silah Kuvvetleri’ne bağlı bir asker Azerbaycan topraklarına ait Laçın iline girdi. Olumsuz hava şartlarından faydalanarak Azerbaycan topraklarına giren Ermeni asker Azerbaycan askerlerinin düzenlediği operasyon sonucunda gözaltına alındı. Yanında yer alan diğer kişiler ise kaçarak bölgeden uzaklaştı. Ermeni askerin görevinin Azerbaycan topraklarına mayın döşemek olduğu öğrenildi

ERMENİSTAN MAYIN HARİTALARINI NEDEN PAYLAŞMIYOR

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı Ermenistan’ın Azerbaycan topraklarına mayın döşeme çalışmaları ve mayın haritasını paylaşmamasına sert tepki gösterdi. Uluslararası topluma seslenen Azerbaycan, “Ermenistan'ın uluslararası yükümlülüklerini ihlal etmesine ve kasıtlı mayın döşeme politikasına göz yummama" çağrısında bulundu.

2 AZERBAYCANLI GAZETECİ HAYATINI KAYBETTİ

Mayının patlaması sonucu, otobüste bulunan Azerbaycan Devlet Haber Ajansında (AZERTAC) muhabir olarak görev yapan Meherrem İbrahimov ile Azerbaycan Devlet Televizyonunda (AZTV) kameraman olarak görev yapan Sirac Abişov hayatını kaybetti.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...