Tgrt Haber
30 Kasım 2021 11:38

Azerbaycan'da askeri helikopter düştü: 14 asker şehit, 2 asker yaralı

Azerbaycan'da askeri tatbikata katılan bir helikopter düştü. Kazada 14 asker şehit oldu, 2 asker yaralandı. Acı haberi alan Savunma Bakanı Hulusi Akar, Azerbaycanlı meslektaşlarına taziyelerini iletti.

Azerbaycan'da askeri helikopter düştü: 14 asker şehit, 2 asker yaralı
azerbaycan,helikopter,kaza

Ermenistan'ın saldırılarına karşı teyakkuzda olan Azerbaycan ordusunun tatbikatından acı haber geldi. Bu sabah askeri tatbikat sırasında düşen helikopterde 14 asker şehit düştü, 2 asker yaralandı. Ülkeyi üzüntüye boğan haberin ardından Dışişleri Bakanlığı taziye mesajı yayınlarken Savunma Bakanı Hulisi Akar da meslektaşlarını arayarak taziyelerini iletti. 

14 ŞEHİT, 2 ASKER YARALI

Azerbaycan Devlet Sınır Hizmetleri tarafından yapılan açıklamadaya göre, kaza yerel saatle 10.40 sıralarında Hızı bölgesindeki Karaheybet hava eğitim alanında yaşandı. Kazada helikopter mürettebatından 14 askerin şehit olduğu, 2 askerin de yaralandığı duyuruldu.

Kaza sonrası Devlet Sınır Hizmetleri ve Başsavcılık üst düzey yetkilileri olay yerine giderken, kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

TÜRKİYE'DEN TAZİYE MESAJI

Dışişleri Bakanlığı, Azerbaycan'da Karaheybet hava eğitim alanında düşen askeri helikopterde şehit olanlar için taziye mesajı yayımladı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Azerbaycan'ın Hızı rayonunda Karaheybet poligonunda talim uçuşu yapan bir askeri helikopterin düştüğünün, kazada şehit ve yaralıların bulunduğunun derin üzüntüyle öğrenildiği kaydedildi. Açıklamada, şehitlere rahmet, yaralılara da acil şifa dileğinde bulunuldu.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar da mevkidaşı Zakir Hasanov ve Devlet Sınır Hizmetleri Başkanı Orgeneral Elçin Guliyev’i arayarak taziyelerini iletti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...