Tgrt Haber
15 Ekim 2021 13:42

Azerbaycan'da silahlı Ermeni gruplardan ambulanslı provokasyon

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Karabağ'da yasa dışı bulunan Ermeni silahlı grubu mensuplarının ambulansla Ağdere ili yönünde Azerbaycan askerlerine yönelik provokasyon girişiminde bulunduklarını bildirdi.

Azerbaycan'da silahlı Ermeni gruplardan ambulanslı provokasyon
azerbaycan,ermenistan,ambulans

Karabağ'da yasa dışı bir şekilde bulunan Ermeni gruplarından bazıları, ambulansla provokasyon girişiminde bulundu. Azerbaycan Savunma Bakanlığı, provokasyon girişiminin engellendiğini duyurdu. Ermeni silahlı bir grup, ambulansla Ağdere ili yönünde Azerbaycan askerlerini hedef aldı. Askerlerin bu durumu fark etmesi üzerine araçtaki Ermeniler geri çekilmek zorunda kaldı.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Ambulansların askeri amaçlarla kullanılmasının kesinlikle kabul edilemez olduğunu, bunun teröristlere özgü bir yöntem olduğunu ve uluslararası insancıl hukukun ağır ihlali olduğunu bildiriyoruz. Ermenilerin her türlü terör eyleminin tarafımızca derhal ve kararlı bir şekilde engelleneceğini yineliyoruz.''

ERMENİ GRUPLAR 1 AZERBAYCAN ASKERİNİ ÖLDÜRDÜ

Dün Karabağ’da yasa dışı bulunan Ermeni silahlı grupların açtığı ateş sonucu 1 Azerbaycan askeri şehit olmuştu. Saldırının soruşturulması için Rus-Türk Ortak Gözlem Merkezi, Azerbaycanlı yetkililer tarafından bilgilendirilmişti.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, saldırıları gerçekleştiren Ermeni silahlı gruplarının etkisiz hale getirilmesi için gereken önlemlerin alınacağını açıklamıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...