Tgrt Haber
05 Kasım 2021 16:59

Azerbaycan’dan Ermenistan’a komşu tavsiyesi!

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Haciyev, Ermenistan’a komşularıyla barış içinde yaşama psikolojisini kabul etmesi tavsiyesinde bulundu.

Azerbaycan’dan Ermenistan’a komşu tavsiyesi!
Azerbaycan,Karabağ

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Hikmet Haciyev, Azerbaycan Diplomatik Akademisi (ADA) Üniversitesinde düzenlenen “Zaferin 44 Günü” Konferansına katıldı. Konuşmada, “Ermenistan, komşularıyla barış içinde yaşamak psikolojisini kabul etmeli” dedi. Konferansa Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov, ADA Üniversitesi'nin Rektörü Hafiz Paşayev, Altınbaş Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Çağrı Erhan, Türkiye'nin Bakü Büyükelçisi Cahit Bağcı, diplomatlar, gaziler ve öğretim üyeleri katıldı.

30 YILDIR TEK BAŞIMIZA MÜCADELE ETTİK

Bir yıl önce Azerbaycan ordusunun Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in önderliğinde işgal altındaki Karabağ topraklarında 30 yıllık işgale son verdiğini belirten Azerbaycan Dışişleri Bakanı Bayramov, “Tarihin en şanlı sayfasının yazılmasında olağanüstü hizmetler vermiş şehitlerin rolü yadsınamaz" dedi. Bakan Bayramov, "Azerbaycan devletinin 30 yıldır bazı gerçekler karşısındaki duruşundan ve halkın direnişinden ve davranışlarından bahsetmek istiyorum. Ülkemizdeki toprak işgali gerçeğini, bir milyondan fazla mülteciyi ve yerinden edilmiş kişiyi hatırladığımızda, bunun ne kadar büyük bir zorluk olduğunu hissediyoruz. Bu dönemde Azerbaycan devletinin üçüncü güçlerin etkisine yenik düşmediğini ve tüm zorluklara tek başına göğüs geldi” dedi. 

BİN 700 ERMENİ ASKERİN CENAZESİNİ TESLİM ETTİK

Azerbaycan'ın bugüne kadar yaklaşık bin 700 Ermeni askerinin cenazesini teslim ettiği vurgulayan Bayramov, “Birinci Karabağ Savaşı'nda kaybolan 4 bin kişinin akıbeti hala bilinmiyor. Ama biz farklı davrandık. Azerbaycan kış aylarında topraklarından Ermenistan'a doğalgaz taşınmasına izin verdi ve büyük bir güç olarak hareket etti” diye konuştu.
Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Hikmet Haciyev ise 8 Kasım Zafer Günü ve 10 Kasım Bildirisinin imzalanmasıyla Güney Kafkasya’da köklü bir değişiklik yaşandığını belirtti. Haciyev, “Bu bölge için yeni fırsatlara yol açıyor. Burada Ermenistan devletinin ve Ermeni cemiyetinin esaslı bir şekilde düşünmesi lazım. Azerbaycan olarak Ermenistan’a ne yapacağını söyleyemeyiz" dedi. "Azerbaycan’ın teklifleri göz önündedir" diyen Haciyev, "Sayın Cumhurbaşkanı (Aliyev) Azerbaycan’ın barış anlaşması yapmaya hazır olduğunu bir kez daha söyledi. Ancak siyasi ve psikolojik olarak Ermenistan cemiyeti de değişmeli ve nihayetinde komşularıyla barış içinde yaşamak psikolojisini ve felsefesini kabul etmeli. Bundan sonra Güney Kafkasya’da geniş kapsamlı bir işbirliği mekanizmi oluşturabiliriz" ifadelerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...