Tgrt Haber
11 Ekim 2021 12:29

Azerbaycan'dan İran'a çağrı: Sorumlu olun

İran ile Azerbaycan arasında casusluk gerilimi tırmanırken Azerbaycan Sınır Hizmetleri, iki ülke sınırında başka ülkeye ait personel olmadığını vurgulayıp yanıltıcı beyanlarda bulunan İranlı yetkililere sorumlu davranma çağrısında bulundu.

Azerbaycan'dan İran'a çağrı: Sorumlu olun
azerbaycan,,iran,

Azerbaycan ile İran arasında casusluk krizi yaşanıyor. İran Sınır Muhafızları Komutanı Tuğgeneral Goudarzi, İsrail'in İran'ı gözetlemek için Azerbaycan'a istihbarat ajanları ve askeri personel gönderdiğini öne sürmüştü. Azerbaycan'dan ise bu iddialara yalanlama geldi.

"SORUMLU OLUN" ÇAĞRISI

Azerbaycan Sınır Hizmetleri, Azerbaycan-İran sınırında üçüncü bir ülkeye ait askeri gücün bulunmadığını belirtip, bu konuda yanlış beyanlarda bulunan İranlı yetkililere "sorumlu olun" çağrısı yaptı.

Azerbaycan Sınır Hizmetleri tarafından yapılan açıklamada, İran Sınır Muhafızları Komutanı Goudarzi'nin iddialarıın asılsız olduğuna dikkat çekildi. Söz konusu açıklamada, "Devlet Sınır Hizmetleri, resmi olarak beyan ediyor ki Azerbaycan sınırında herhangi bir üçüncü devletin kuvvetleri hiçbir zaman olmadı, şimdi de yok, bundan sonra da olmayacaktır" ifadeleri kullanıldı.

"DIŞ GÜÇLERİN DESTEĞİNE İHTİYACIMIZ YOK"

İran'a karşı hehangi bir casusluk faaliyeti içinde olmadıklarını bildiren Azerbaycan Sınır Hizmetleri, "Azerbaycan sınırında, sınır muhafaza kurumlarında yabancı kuvvetler ve uzmanlar bulunmamaktadır. Azerbaycan Sınır Hizmetleri'nin, dış güçlerin desteğine ihtiyacı yoktur" dedi.

Azerbaycan-Ermenistan sınırında ve Gorus-Gafan yolunun Azerbaycan'dan geçen bölgesinde, sınır ve gümrük kontrollerinin uygulanmasının, Azerbaycan'ın egemenlik hakkı olduğunun altını çizen  Azerbaycan Sınır Hizmetleri, açıklamanın devamında şu ifadelere yer verdi:

"Şu an İran ile sınırda durum stabil ve Azerbaycan sınır muhafızlarının tam kontrolü altındadır. Sınırda devletimizin çıkarlarına karşı her türlü provokasyonun kararlılıkla engellenmesine devam edilecektir. İranlı yetkilileri daha sorumlu olmaya, yanlış veya karalayıcı bilgi yaymaktan kaçınmaya çağırıyoruz."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...