Tgrt Haber
12 Eylül 2021 16:27

Azerbaycan'dan Rusya'ya çağrı: Yasa dışı araçları engelle

Rusya Savunma Bakanlığı ve Rus Barış Gücü Komutanlığına mektup gönderen Azerbaycan Savunma Bakanlığı, yabancı araçların Karabağ'a yasa dışı girişlerinin engellenmesini istedi.

Azerbaycan'dan Rusya'ya çağrı: Yasa dışı araçları engelle
azerbaycan,,rusya,,karabağ,

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, farklı ülkelere ait araçların Karabağ'a geçişinin önlenmesi için Rusya Savunma Bakanlığı ve geçici görev kapsamında Karabağ'da bulunan Rus Barış Güçleri Komutanlığına resmi bir mektup gönderdi.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı mektupta, bu gibi durumların Azerbaycan, Rusya ve Ermenistan arasında 10 Kasım 2020'de imzalanan üçlü bildiriye aykırı olduğunu belirterek, bunun önlenmesi talebinde bulundu. Azerbaycan'ın izni olmadan diğer ülkelerin özel ve tüzel kişileri ve onlara ait araçların Azerbaycan topraklarına girmesinin ülke yasalarının ihlal edilmesi anlamına geldiğini kaydeden bakanlık, yabancı araçların Karabağ’a yasa dışı girişlerinin engellenmesini istedi.

Sosyal medyada İran'dan Karabağ'a araçlarla yüklerin taşındığı iddiasıyla ilgili görüntüler yayınlanmıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...