Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
04 Eylül 2021 22:41

Azerbaycan’dan Rusya’ya “Dağlık Karabağ Cumhuriyeti” tepkisi: İlişkilerin ruhuna uymuyor

Azerbaycan, Rusya'nın devlete ait internet sitesinde "Dağlık Karabağ Cumhuriyeti" ifadesini kullanmasına tepki gösterdi. Yapılan açıklamada, yanlış bilgileri iki ülke arasındaki ilişkilerin ruhuna uymadığı belirtildi.

Azerbaycan’dan Rusya’ya “Dağlık Karabağ Cumhuriyeti” tepkisi: İlişkilerin ruhuna uymuyor
Azerbaycan,Rusya,Dağlık Karabağ

Azerbaycan’dan Rusya'nın devlete ait internet sitesinde "Dağlık Karabağ Cumhuriyeti" ifadesini kullanmasına tepki geldi.

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Leyla Abdullayeva, Rusya'da geçici olarak konuşlandırılan barış gücü askerlerinin temini ihalesine ilişkin Rusya'nın devlete ait internet sitesinde yayınlanan açıklamada, “Dağlık Karabağ Cumhuriyeti” ifadesi kullanıldığını belirtti.

"İKİ ÜLKE ARASINDAKİ İLİŞKİLERE UYMUYOR"

Leyla Abdullayeva yaptığı açıklamada, söz konusu ifadenin kullanılması nedeniyle diplomatik kanallardan Rus tarafına itiraz iletildiğini ifade etti. Abdullayeva, bu tür yanlış bilgilerin iki ülke arasındaki dostluk ve işbirliğine dayalı ilişkilerin ruhuna uymadığını karşı tarafın dikkatine sunduklarını aktardı.

Rus tarafından sorunun teknik bir hata olduğu yanıtını aldıklarını belirten Abdullayeva, Rusya’nın sorunun giderilmesi için gerekli adımları atacağını, aynı zamanda gelecekte bu tür konulara dikkat edileceğini söylediklerini ifade etti. Rusya'nın devlet ihaleleri resmi internet sitesindeki duyuruda, Rus barış güçlerinin bulunduğu bölge Azerbaycan toprağı olarak değil "Dağlık Karabağ Cumhuriyeti" olarak belirtilmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...