Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
18 May 2022 11:09 - Güncelleme : 18 May 2022 11:31

Azovstal fabrikasından tahliye edilen askerler bu halde görüntülendi

Ukrayna'nın Mariupol şehrinde Rus ordusuna karşı direnişin sembolü haline gelen Azovstal fabrikasında günlerce mahsur kalan Ukraynalı askerler dün tahliye edildi, o görüntüler bugün yayınlandı.

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
ukrayna,rusya
Rusya'nın Ukrayna'yı işgali 84. günde de devam ediyor, birçok bölgede şiddetli çatışmalar yaşanıyor.

Ukrayna Savunma Bakan Yardımcısı Hanna Maliar, 2 aydır Mariupol'deki Azovstal çelik fabrikasında mahsur kalan, durumları harap hale gelen Ukraynalı askerlerin tahliye edildiğini duyurdu. Maliar, askerlerin 53'ünün ağır yaralı olduğunu toplamda 264 askerin tahliye edildiğini duyurdu. Rusya'ya karşı direnişin sembolü olan fabrikadan tahliye edilen Ukraynalı askerlerin görüntüleri ortaya çıktı.

Ukraynalı askerlerin eşyalarıyla birlikte fabrikadan çıktığı, Rus askerlerince üstlerinin ve eşyalarının arandığı görüldü. Yaralı askerlerin ise sedyeyle taşındığı kameraya yansıdı.
Yaralı askerler Novoazovsk bölgesinde askeri hastaneye kaldırılırken, 211'inin de Olenivka'ya götürüldüğü belirtilmişti. İki bölge de Rus yanlısı ayrılıkçıların kontrolünde bulunuyor.

ÇOCUKLAR, KADINLAR, YAŞLILAR TAHLİYE EDİLMİŞTİ

Savaşın başlangıcından bu yana binlerce sivilin sığındığı Azovstal, yaklaşık 2 aydır Rus güçlerinin bombardımanı altında. 10 gün önceye kadar gıda, su ve ilaç sıkıntısının yaşandığı çelik fabrikasında bulunan kadınlar, çocuklar ve yaşlılar, Birleşmiş Milletler ile Kızılhaç'ın koordine ettiği ve 7 Mayıs'ta sona eren operasyonla tahliye edilmişti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...