Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
09 Eylül 2018 00:24

BAE'den İdlib açıklaması

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Dışişlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Enver Karkaş, Suriye'nin İdlib kentinin, sivillerin hayatını tehlikeye atacak kanlı çatışmaların dışında tutulması gerektiğini belirtti.

BAE'den İdlib açıklaması
bae,,idlib,

Twitter hesabından açıklama yapan Karkaş, "İdlib'in, sivillerin  hayatını tehlikeye atacak kanlı çatışmaların dışında tutulması BAE ve  uluslararası toplumun önceliğidir." ifadesini kullandı.

Karkaş, Arapların Suriye krizi karşısındaki rolü ve nüfuzunun neden  azaldığının ortaya konulması için kapsamlı ve ciddi araştırmaların yapılması  gerektiğini kaydetti.

Suriye'nin kuzeybatısında, askeri muhalifler ve rejim karşıtı silahlı  grupların kontrolündeki İdlib ve çevresindeki bazı bölgelerin, 4-5 Mayıs  2017'deki Astana toplantısında "gerginliği azaltma bölgesi" ilan edilmesine  karşın rejim ve zaman zaman Rusya, bölgeye hava saldırıları düzenlemeye devam  ediyor.

Suriye'de Beşşar Esed rejimi ve destekçisi Rusya'nın, İdlib ve ülkenin  orta kesimindeki Hama illerinde düzenlediği hava saldırılarında 5 sivil yaşamını  yitirmiş 7'si yaralanmıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...