Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
10 Ağustos 2018 13:28

BAE'li pilotlar İsrail güçleriyle Gazze'yi bombaladı

İsrailli gazeteci Edy Cohen, sosyal medyada şoke eden bir bilgi paylaşımında bulundu. Cohen, BAE'li bazı pilotların İsrail Hava Kuvvetleri ile birlikte Gazze'yi bombaladığını ifade etti.

BAE'li pilotlar İsrail güçleriyle Gazze'yi bombaladı
israil,,bae,,suudi arabistan,

İşgalci İsrail güçleri, haftalardır aralıklarla Gazze'ye hava saldırıları düzenliyor. Saldırılarda aralarında çocukların ve kadınların da bulunduğu çok sayıda sivil hayatını kaybetti veya yaralandı. Saldırıların F-35 savaş uçağının İsrail'e teslimatı sonrası artması dikkat çekti.

Tüm bunlar yaşanırken İsrailli gazeteci Edy Cohen şoke eden bir bilgi paylaştı. Cohen, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE)'ne bağlı bazı pilotların İsrailli pilotlarla birlikte Gazze'yi bombaladığını duyurdu. Cohen, BAE'li pilotların F-35 eğitimleri nedeniyle İsrail'de bulunduğu belirtti.

Yanı sıra İsrail medyasında yer alan haberlere göre Suudi Arabistanlı bazı pilotların da İsrail'de eğitim aldığı ve bu saldırılara katıldığı ifade ediliyor. Haberlerde BAE'li bir askeri yetkilinin, "İsrail ve BAE kardeştir" sözlerine yer verildi. 

Bir başka şok edici gelişme ise, Tel Aviv yönetiminin Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyona katılabileceği yönünde görüş bildirmesi oldu. Bölgesel kaynaklar, özellikle Yemen'deki İran varlığına karşı İsrail'in tüm güçleriyle Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyona katılabileceğini vurguladığı bildirildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...