Tgrt Haber
11 Kasım 2014 17:20

Bağdadi konusu muammaya döndü, bir iddia daha

IŞİD lideri Bağdadi’nin ölüp ölmediğine dair henüz kesinleşen bir bilgi yok. Pentagon, iddiayı teyit etmedi. Twitter hesaplarından paylaşılan mesajların ise güvenilir olmadığı ortaya çıktı. Son olarak Iraklı yetkililer Bağdadi'nin ağır yaralandığını, Suriye'ye götürüldüğünü açıkladı.

Bağdadi konusu muammaya döndü, bir iddia daha
CIA,haber,siyaset,Beyaz Saray,

Muamma sürerken yeni ve ilginç bir iddia ortaya atıldı. IŞİD lideri Bağdadi'nin ABD bombardımanında öldüğü iddiası tam bir muammaya dönüştü. Irak kaynakları Bağdadi'nin yaralandığı iddiasını doğruladı. Iraklı yetkililer IŞİD liderinini koalisyon uçaklarının saldırısında yaralandığını, Suriye'ye götürüldüğünü duyurdu.

ABD'den yapılan son açıklamada iddianın teyit edilmediği belirtildi. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Jen Psaki, son açıklamasında "Koalisyon uçakları 7 Kasım'da, IŞİD liderlerinin Musul çevresinde toplanacağı bilgisi üzerine, oradaki 10 silahlı aracı da içeren konvoya hava saldırıları düzenlendi. Bağdadi'nin o konvoyda olup olmadığını teyit edemiyoruz. IŞİD terör örgütünü hedef almayı sürdürüyoruz, ancak şimdilik bu konuda daha fazla bilgimiz yok." dedi.

İLGİNÇ İDDİA: KURGU MU?
 
Yaşanan muamma sonrası ilginç bir değerlendirme Daily Mail'den geldi. Daily Mail’de yer alan habere göre IŞİD terör örgütü lideri Ebu Bekir el Bağdadi herkesi kandırmış olabilir. Bağdadi'nin esas amacı ABD'yi öldüğüne inandırmaktı. siyaset ve drama içerikli ünlü televizyon dizisi Homeland’dan örnek veren İngiliz haber sitesi Bağdadi’nin Homeland tarzı bir ölüm planlamış olabileceğini yazdı.

Buna göre Bağdadi kendi ölümünü tasarladı ve bütün dünyayı öldüğüne inandırdı. Homeland dizisinde El Kaide terör örgütü lideri Haissam Haqqani'nin bir hava saldırısında öldüğü sanılmıştı.

ÖNCE DOĞRULANDI, SONRA...

IŞİD sözcüsü Ebu Muhammed el-Adnani, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Bağdadi'nin yaralandığını duyururken konuyla ilgili ayrıntılı bilgi vermedi. "Halifenin ölmesiyle hilafetin son bulacağını mı zannediyorsunuz" ifadesini kullanan Adnani, Bağdadi'nin sağlık durumunun iyi olduğunu kaydetti.

İKİNCİ İDDİA: YERİNİ TESPİT ETMEK İÇİN...
 
Ancak bu tweet’ten sonra örgüt bir açıklama yapmış ve el-Adnani’nin twetter hesabı olmadığını, mesajın, el-Bağdadi’nin yerini saptamak amacıyla, ABD tarafından organize edildiğini ileri sürmüştü.
 
SON İDDİA: YARALANDI, SURİYE'YE GÖTÜRÜLDÜ
 
Bağdadi ile ilgili yeni bir iddia daha var. Bu iddiaya göre IŞİD lideri söz konusu saldırıda ağır yaralandı ve Suriye'ye götürüldü.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...