Tgrt Haber
15 Temmuz 2014 18:47

Bağdat-Samarra otoyolunda patlama, 8 ölü

Irak'ta Bağdat-Samarra otoyolunda bomba yüklü iki aracın infilak etmesi sonucu, 8 kişinin öldüğü, 20 kişinin yaralandığı bildirildi.

Bağdat-Samarra otoyolunda patlama, 8 ölü
ırak, bağdat, samarra, Ortadoğu haberleri, Ortadoğu,

Emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre, Samarra kentinin güneyindeki otoyolda, yakınlarında bomba yüklü 2 araç infilak etti. Ordu mensuplarıyla Şii milislerini hedef aldığı belirtilen saldırıda, 8 kişi hayatını kaybetti, 20 kişi yaralandı. Yaralılardan bazılarının durumunun ağır olduğu ve ölenlerin sayısının yükselmesinden endişe edildiği kaydedildi. Bir süredir çatışmaların ve otorite boşluğunun yaşandığı ülkede, Irak Şam İslam Devleti'nin (IŞİD) başını çektiği silahlı gruplar, Musul, Tikrit, Bakuba ve Telafer kentlerinin yanı sıra Enbar'ın El-Kaim, Rave, Aneh, Ratbe ve Hadise ilçelerini ele geçirmiş, olaylar nedeniyle yaklaşık 1 milyon sivil göç etmek zorunda kalmıştı. Ülkenin çeşitli yerlerinde IŞİD ile güvenlik güçleri arasında çatışmalar sürerken, Irak ordusu, IŞİD'in başını çektiği silahlı grupların kontrolündeki bölgelere hava saldırıları düzenliyor. Şii lider Mukteda es-Sadr'a bağlı silahlı milisler, Şiilerce kutsal sayılan türbeleri korumak için Samarra kentine gönderilmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...