Tgrt Haber
15 May 2020 14:35

Bağdat'ta askeri araca bombalı saldırı: 2 ölü, 4 yaralı

Irak'ın başkenti Bağdat'ta Bağdat Operasyon Komutanlığı'na ait bir askeri araca yönelik gerçekleştirilen bombalı saldırı sonucu 2 kişi hayatını kaybetti, 4 kişi de yaralandı.

Bağdat'ta askeri araca bombalı saldırı: 2 ölü, 4 yaralı
bağdat,

Irak'ın başkenti Bağdat'ta Bağdat Operasyon Komutanlığı'na ait bir askeri araca yönelik gerçekleştirilen bombalı saldırı sonucu 2 kişi hayatını kaybetti, 4 kişi de yaralandı.Irak Savunma Bakanlığına bağlı Medya Güvenlik Hücresi tarafından yapılan açıklamada, Bağdat Operasyon Komutanlığına ait bir askeri aracın başkentin kuzeyindeki el-Tarımiye bölgesinde yol kenarına yerleştirilen bombalı saldırıda hedef alındığı bildirildi. Açıklamada, patlama sonucu bir binbaşı ile bir askerin hayatını kaybettiğini ve 4 askerin de yaralandığı duyuruldu.Saldırıyı henüz kimse üstlenmese de Iraklı yetkililer, bu gibi terör saldırılarının arkasında 2014-2017 yılları arasında ülkenin büyük bir bölümünü işgal eden terör örgütü DEAŞ'ın olduğunu iddia ediyor. 2017 yılının sonunda ülkeden tamamen çıkarılan örgütün son aylarda artan terör saldırıları dikkat çekmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...