Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
27 May 2014 17:22

Bağdat'ta saldırı, 17 ölü

Irak'ın başkenti Bağdat'ta düzenlenen saldırıda 17 kişinin öldüğü, 20 kişinin yaralandığı bildirildi.

Bağdat'ta saldırı, 17 ölü
bağdat, ırak, saldırı

Emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre, bir eylemci, Bağdat'ın merkezinde Şiilere ait Ebu el-Temn isimli Hüseyniye merkezinde üzerineki patlayıcıları infilak ettirdi. Olayda ilk belirlemelere göre 17 kişi hayatını kaybetti, 20 kişi yaralandı. Patlamanın Hüseyniye merkezinin içinde olması nedeniyle ölü sayısının artmasından endişe edildiği belirtildi. Patlamanın sorumluluğunu üstlenen olmadı. Öte yandan, Irak ordusunun Felluce kentinde sivil yerleşim bölgelerini hedef alan top ateşinde 3 kişi öldü, 3 kişi yaralandı.
AA muhabirine konuşan Felluce Devlet Hastanesi basın sorumlusu Visam el-İsavi, kentin Cuayfi, Colan, Şuheda ve Askeriye mahallelerine ordu tarafından açılan top ateşinde 3 sivilin hayatını kaybettiğini, 3 kişinin yaralandığını söyledi. Olay ile ilgili resmi makamlardan açıklama yapılmadı. Bağdat'ta bugün sabah saatlerinde meydana gelen patlamada 5 kişi ölmüş, 8 kişi yaralanmıştı. Irak ordusu, "Aşiret Devrimcileri" olarak adlandıran silahlı gruplar ile Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütü unsurlarının bulunduğunu gerekçe göstererek, Felluce'nin bağlı bulunduğu Enbar ve çevresinde yaklaşık 4 aydan bu yana operasyon düzenliyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...