Tgrt Haber
27 May 2022 17:23 - Güncelleme : 27 May 2022 18:13

Son dakika! Bakan Çavuşoğlu: Körfez'i Avrupa'ya bağlayacağız

Son dakika... Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, BAE Dışişleri Bakanı Al Nahyan ile bir araya geldi. Görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Çavuşoğlu, "Körfezi Avrupa'ya bağlayacak çok önemli projeler üzerinde çalışıyoruz. En kısa sürede müzakereleri tamamlamak istiyoruz" dedi.

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: TGRT Haber
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, BAE Dışişleri Bakanı ile Cumhurbaşkanlığı Ofisi'nde bir araya geldi.
mevlüt çavuşoğlu,bae
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, BAE Dışişleri Bakanı ile Cumhurbaşkanlığı Ofisi'nde bir araya geldi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Birleşik Arap Emirlikleri Dışişleri Bakanı Şeyh Abdullah bin Zayed Al Nahyan ile Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde bir araya geldi. Görüşmenin ardından bakanların ortak basın toplantısı düzenledi.

EN KISA SÜREDE MÜZAKERELERİ TAMAMLAMAK İSTİYORUZ

Çavuşoğlu'nun açıklamalarından önemli bölümler şu şekilde:

Birçok teknoloji şirketinin emirlikteki faaliyetlerini artırmasından memnuniyet duyuyoruz. Teknoloji şirketlerinin Türkiye'ye ilgisi artıyor. Türk yatırımcılar emirliklerde yatırımlarını artırmak için çaba sarf ediyor. Müteahhitlerimiz geçmişte BAE'de çok önemli projeleri hayata geçirdi. 

Körfezi Avrupa'ya bağlayacak çok önemli projeler üzerinde çalışıyoruz. İlgili kurumlarımız görüşmelerimizi devam ettiriyorlar. En kısa sürede müzakereleri tamamlamak istiyoruz. Önümüzdeki süreçte ziyaretlerimiz devam edecek ve işbirliğimiz sürecek.

İKİ ÜLKENİN İLİŞKİLERİNİN PEKİŞMESİ ÇOK ÖNEMLİ

El Nahyan'ın açıklamalarından satır başları ise şöyle:

İstanbul'da ve ülkenizde bulunmaktan çok mutluyum. Taziyeniz için teşekkür etmek istiyorum. Hep birlikte çalışmak çok önemli. İki ülkenin ilişkilerinin pekişmesi son derece önemli. Yenilenebilir enerji ile ilgili anlaşmalar, karbon salınımının azaltılması ile ilgili görüşlerimiz ön planda.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...