Tgrt Haber
06 Haziran 2021 09:53

Bakan Çavuşoğlu, Fransa'ya gidiyor

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun, Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian'ın daveti üzerine bu ülkeyi ziyaret edeceği bildirildi. Ziyaretin 6-7 Haziran tarihlerinde gerçekleşmesi bekleniyor.

Bakan Çavuşoğlu, Fransa'ya gidiyor
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu,Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian

Fransa ve Türkiye arasındaki ilişkiler, Libya, Doğu Akdeniz ve Karabağ gibi meseleler nedeniyle oldukça sıkıntılı bir dönemden geçiyor. Bu dönemde iki ülke arasındaki tansiyonu düşürecek bir gelişme yaşandı. 

BAKAN ÇAVUŞOĞLU ZİYARET EDECEK

Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Bakan Çavuşoğlu'nun, 6-7 Haziran'da Fransa'ya ziyarette bulunacağı kaydedildi.

Görüşmelerde, Türkiye-Fransa ile Türkiye-AB ilişkilerinin ele alınacağı, güncel bölgesel meseleler ve uluslararası gelişmeler hakkında görüş alışverişinde bulunulacağı belirtildi.

TÜRKİYE-FRANSA İLİŞKİLERİ

İki ülke arasındaki ilişkiler, Libya, Doğu Akdeniz, Karabağ gibi başlıklarda yaşanan ve tansiyonu yükselten açıklamalar nedeniyle oldukça gerilmişti.

Görüşmeler başta sorunlu başlıklar olmak üzere, iki ülke arasındaki ticaretle ilgili ortak bir yol bulunması için çaba gösterilmesi bekleniyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...