Tgrt Haber
19 May 2022 07:10 - Güncelleme : 20 May 2022 19:19

Reuters’tan dikkat çeken iddia! Bakan Çavuşoğlu İsveçli mevkidaşına bağırdı: Feminist politikanızdan sıkıldım

İngiliz haber ajansı Reuters, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun Berlin’deki NATO Zirvesi’nde İsveçli mevkidaşına sesini yükselttiğini iddia etti. Gazete 3 NATO yetkilisine dayandırdığı haberde ayrıca Bakan Çavuşoğlu’nun İsveç Dışişleri Bakanı Ann Linde'ye "Feminist politikanızdan sıkıldım" dediğini aktardı.

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: TGRT Haber
Reuters’tan dikkat çeken iddia! Bakan Çavuşoğlu İsveçli mevkidaşına bağırdı: Feminist politikanızdan sıkıldım
Reuters,bakan çavuşoğlu,nato,isveç

Türkiye’nin terör örgütlerine yönelik desteği nedeniyle üyeliğine karşı çıktığı İsveç ve Finlandiya NATO’ya girmek için resmi başvurularını yaptı. Geçtiğimiz günlerde Almanya’nın Berlin kentinde Dışişleri Bakanları gayri resmi toplantı gerçekleştirdi. Bakan Çavuşoğlu’nun da katıldığı toplantıya ilişkin İngiliz haber ajansı Reuters’tan ilginç bir iddia geldi. 

BAKAN ÇAVUŞOĞLU SESİNİ YÜKSELTTİ

Bir NATO yetkilisine dayandırılan haberde Berlin’deki toplantının çok gergin geçtiği ve Bakan Çavuşoğlu’nun İsveç Dışişleri Bakanı Ann Linde'ye sesini yükselttiğini kaydetti. Bu durumu “utanç verici” olarak tanımlayan NATO diplomatları Bizim için tarihi bir andı ama Çavuşoğlu, Linde'nin ‘feminist politikasından' rahatsız olduğunu ve çok fazla drama getirdiğini söyledi” ifadesini kullandı. Yetkili odada bulunan birçok kişinin ‘gerginliği artırmamak için sessizliği tercih ettiğini' söyledi. Yetkili sözlerini, “Türk meslektaşımızın ne istediğini, yani gerçekten istediğini anlamaya çalışıyorduk. Utanç vericiydi” şeklinde sürdürdü.

TÜRK KAYNAK REDDETTİ

Reuters'a konuşan Türk bir kaynak ise, Çavuşoğlu'nun Türkiye'nin tutumunu saygıyla özetlediğini ve Linde'nin muhalefetinin İsveç'in feminist dış politikasından kaynaklandığı yönündeki iddiasını reddettiğini söyledi.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
GULSAH DOGAN 20 Mayıs 2022 12:16

SN BAKANIM KUTLUYORUM SİZLERİ EMEGİNİZE YUREGİNİZE SAGLIK HURMETLER

Bilal 19 Mayıs 2022 20:38

Ben üyeliklerini istemiyorum

Rahim ÇEREZ19 Mayıs 2022 11:13

Helal olsun Sayın BAKANIM

Sonraki Haber Yükleniyor...