Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
03 Ağustos 2022 16:27 - Güncelleme : 03 Ağustos 2022 16:42

Bakan Çavuşoğlu Rus mevkidaşı Lavrov ile görüştü! Gündem: Ukrayna tahılı

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kamboçya’da Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile bir araya geldi. İki bakan, Ukrayna tahılı ve bölgesel gelişmeleri ele aldı.

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: İhlas Haber Ajansı, AA
Bakan Çavuşoğlu Rus mevkidaşı Lavrov ile görüştü! Gündem: Ukrayna tahılı
rusya,mevlüt çavuşoğlu,sergey lavrov

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile Türkiye-Güneydoğu Asya Uluslar Birliği (ASEAN) Dördüncü Sektörel Diyalog Ortaklığı Üçlü Toplantısı'na katılmak için gittiği Kamboçya'nın başkenti Punom Pen'de bir araya geldi.

Çavuşoğlu, görüşmeye ilişkin Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Kamboçya'dan ayrılmadan önce Rus mevkidaşım Lavrov'la görüştüm. Ukrayna tahılının güvenli sevkiyatı konusunu ve bölgesel gelişmeleri ele aldık." ifadelerini kullandı.

Bakan Çavuşoğlu Rus mevkidaşı Lavrov ile görüştü! Gündem: Ukrayna tahılı

''ANLAŞMANIN MÜZAKERE ZEMİNİ HAZIRLAMASINI ÜMİT EDİYORUZ''

Çavuşoğlu, Kamboçya ziyareti öncesi Özbekistan’ın başkenti Taşkent’te Türkiye-Özbekistan-Azerbaycan Dışişleri, Ticaret ve Ulaştırma Bakanları Toplantısı'na katıldığını hatırlatarak, “Geçtiğimiz ay da Kazakistan ve Azerbaycan ile Bakü’de toplantı gerçekleştirdik. Orta Asya’daki kardeşlerimizle ulaştırma ve enerji bağlarımızı arttırıyoruz. Hep birlikte sürdürülebilir bir ulaştırma koridoru oluşturmaya çalışıyoruz” dedi.

Türkiye ile ASEAN ortaklığının aynı zamanda yeni küresel jeopolitik engellerle mücadele edebilmek için son derece büyük önem taşıdığına dikkat çeken Çavuşoğlu, “Birleşmiş Milletler ile yoğun diplomatik çabalarımızla Ukrayna tahılının güvenli bir biçimde nakliyesinin sağlanması için bir anlaşmaya vardık. Birleşmiş Milletler, bu anlaşmanın küresel anlamda gıda piyasalarında güven artırıcı bir etkisi olacağına inanıyor. Aynı zamanda bu anlaşmanın bir müzakere zeminini de hazırlamasını ümit ediyoruz. Amacımız tabiki Ukrayna’daki savaşı sona erdirmek” ifadelerini kullandı.

Türkiye - ASEAN Sektörel Diyalog Ortaklığı’nın kuruluşunun 5’inci yıl dönümü olduğunu vurgulayan Çavuşoğlu, “Yeni Asya stratejimiz ile birlikte biz aynı zamanda ASEAN’la angajmanımızı artırmaya çalışıyoruz. ASEAN’nın gerçekten hükümetimiz tarafından desteklendiğini ifade etmek istiyorum. Tüm Türk paydaşlar bu stratejiyi desteklemeye devam ediyor. Ben aslında bu aşamada işbirliğimizi bir sonraki ortaklık seviyesine getirmeye artık yaklaştığımızı düşünüyorum” dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı, AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...