Tgrt Haber
27 May 2022 12:23 - Güncelleme : 27 May 2022 13:00

Son dakika! Bakan Çavuşoğlu: Terörle mücadelede kararlılık NATO'nun yeni stratejisinde yer almalı

Son dakika... Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye-Romanya-Polonya Dışişleri Bakanları Üçlü Toplantısı’nın ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuştu. Bakan Çavuşoğlu, "Terörün her türü ile mücadele edilmesine yönelik kararlılık konseptte yer almalıdır" dedi.

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: Anadolu Ajansı
Son dakika! Bakan Çavuşoğlu: Terörle mücadelede kararlılık NATO'nun yeni stratejisinde yer almalı
nato,mevlüt çavuşoğlu

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Romanya Dışişleri Bakanı Bogdan Aurescu ve Polonya Dışişleri Bakanı Zbigniew Rau ile Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe çalışma ofisinde bir araya geldi. Çavuşoğlu, ardından Romanya Dışişleri Bakanı Bogdan Aurescu ve Polonya Dışişleri Bakanı Zbigniew Rau ile ortak basın toplantısı düzenledi.

Son dakika! Bakan Çavuşoğlu: Terörle mücadelede kararlılık NATO'nun yeni stratejisinde yer almalı

Ardından açıklamalarda bulunan Çavuşoğlu, "Terörün her türü ile mücadele edilmesine yönelik kararlılık (NATO'da hazırlanan) yeni stratejik konseptte yer almalıdır" ifadelerini kullandı. Çavuşoğlu'nun açıklamalarının satır başları ise şu şekilde:

"Türkiye'nin tavrı nettir. Liderlere tutumumuzu ilettik. Bu iki ülke terör örgütleriyle ilişkili. Terör örgütlerine verdikleri desteği belgelerle paylaştık. Heyetler bu belgeleri aldılar. Şimdi bu ülkelerden somut adımlar atmaları yönünde cevap bekliyoruz. Türkiye'yi nasıl olsa ikna ederiz gibi bir yaklaşım doğru olmaz. Bizim beklentimiz imkansız bir beklenti değil. NATO'ya üye olmak istiyorlarsa terör örgütleriyle bağlantılarını kesmek zorundalar.''

''Biz Yunanistan’ın Makedonya’ya yaptığı gibi bir ülkenin isminin değişmesini de istemiyoruz. Talebimiz gayet meşru. Teröre desteği kesmeleri gerekiyor. Ayrıca bize yönelik savunma sanayi kısıtlamalarını kaldırmaları gerekiyor. Bunlar dost ülkelere yapılacak şey değil."

 

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...