Tgrt Haber
10 Temmuz 2014 08:54

Ban BMGK'yı acil toplantıya çağırdı

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, Gazze'deki duruma ilişkin BM Güvenlik Konseyi'nden acil toplantı talep ettiğini bildirdi.

Ban BMGK'yı acil toplantıya çağırdı

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, Gazze'deki duruma ilişkin BM Güvenlik Konseyi'nden acil toplantı talep ettiğini bildirdi. Ban, düzenlediği basın toplantısında, Gazze'nin bıçak sırtında olduğunu belirterek, "Bölgede kötüleşen durum kimsenin kontrol edemeyeceği bir döngüye doğru gidiyor" dedi. Gazze'den İsrail'e yapılan roket atışlarını kınadığını yineleyen Ban, bu saldırıların kabul edilemeyeceğini ve durdurulması gerektiğini söyledi.  İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile görüştüğünü ve azami itidal talep ettiğini ifade eden Ban, "İsrail'i sivilleri koruma konusundaki uluslararası yükümlülüklerine uymaya çağırdım. Gazze'de öldürülen sivil sayısının artışını da kınıyorum. Zaman öç alma değil adalet zamanı" diye konuştu.
Duygusal tepkilerin arttığının farkında olduğunu da dile getiren Genel Sekreter, bölgede itidal ve sükunun bir an önce sağlanması gerektiğini söyledi. 

-"BMGK'yı toplantıya çağırdım"-

Genel Sekreter Ban, bugün BM Güvenlik Konseyi Başkanı ile de görüştüğünü belirterek, "BMGK'nın konuya ilişkin acil toplanmasını istedim" dedi. Toplantının düzenlenmesinin BMGK'nın kararına bağlı olduğunu anlatan Ban, BMGK'nın toplanması durumunda kendisinin de sunum yapacağını bildirdi. Gazze'deki insani sorunun çözümü için de tüm BM kuruluşlarının harekete geçtiğini dile getiren Ban, bölge ülkelerinden de hem insani hem de siyasi konularda yapıcı davranmalarını istedi.

-BMGK toplanıyor-

Ban Ki-mun'un basın toplantısının ardından BM Güvenlik Konseyi dönem başkanı Ruanda'nın BM Daimi Temsilciliği'nden yapılan açıklamada, BMGK üyelerinin Gazze'deki durumu görüşmek için yerel saatle (New York) 10.00'da toplantıya çağrıldığı belirtildi. Açıklamada, toplantıda Genel Sekreter Ban Ki-mun'un bölgedeki duruma ilişkin BMGK'ya brifing vereceği ifade edildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...