Tgrt Haber
19 May 2014 08:45

Ban, 'Çin'e müteşekkirim'

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, 'Çin'in dünya barışı ve kalkınmasında oynadığı yapıcı rolden ötürü müteşekkirim' dedi.

Ban, 'Çin'e müteşekkirim'
ban, çin, dünya barışı

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun Çin Dışişleri Bakanı Vang Yi ile bir araya geldi. Şanghay'da bu yıl dördüncüsü yapılacak "Asya'da İşbirliği ve Güven Artırıcı Önlemler Konferansı" (AİGK/CICA) öncesi Çin Dışişleri Bakanı Vang'la görüşen Ban, Çin'in CICA'nın dönem başkanlığını teşvik edeceğini söyledi. BM olarak yapılacak zirvenin başarıya ulaşmasını dilediklerini ifade eden Ban, "Çin'in dünya barışı ve kalkınmasında oynadığı yapıcı rolden ötürü müteşekkirim" dedi. Ban, BM'nin Çin ile daha fazla işbirliği kurmak için istekli olduğunu belirtti. Çin'in Asya'nın bölgesel güvenlik çerçevesini genişletmek üzere taraflarla çalışmaya istekli olduğunu vurgulayan Çin Dışişleri Bakanı Vang ise Asya ile ilgili konuların Asya ülkeleri tarafından ele alınması gerektiğinin altını çizdi.  
Çin'in BM Güvenlik Konseyi'nin daimi üyesi olarak dünya barışının korunmasında aktif rol oynadığını ifade eden Vang, Pekin yönetiminin BM'nin çalışmalarını desteklemeyi sürdüreceğini sözlerine ekledi. Görüşmede ayrıca Ukrayna'daki son durum, Kore yarımadasındaki gerginlik, Suriye sorunu, Güney Sudan'daki gelişmeler ve iklim değişikliği gibi konuların da ele alındığı bildirildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...