Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
10 Haziran 2014 21:24

Ban Ki-mun, 'Irak'ta yaşananlardan endişe duyuyoruz'

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, Irak'ta gerçekleştirilen terörist saldırıları kınayarak, Musul'daki gelişmeler nedeniyle büyük endişe duyduğunu bildirdi.

Ban Ki-mun, 'Irak'ta yaşananlardan endişe duyuyoruz'
ban ki mun, ırak, ışid,

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, Irak'ta gerçekleştirilen terörist saldırıları kınayarak, Musul'daki gelişmeler nedeniyle büyük endişe duyduğunu bildirdi. BM Genel Sekreter Sözcüsü Stephane Dujarric, Irak Şam İslam Devleti'nin (IŞİD) Musul'da kontrolü ele geçirmesinin ardından yaşanan gelişmelere ilişkin gazetecilere yaptığı açıklamada, Genel Sekreter'in Anbar, Bağdat, Diyala, Ninova ve Selahaddin bölgelerinde düzenlediği terörist saldırıları kınadığını, Irak hükümeti ve hayatını kaybedenlerin ailelerine taziyelerini sunduğunu söyledi. Musul'da güvenlik koşullarının ciddi bir şekilde kötüleşmesinden ve binlerce sivilin göç etmek zorunda kalmasından Ban'ın büyük endişe duyduğunu aktaran Dujarric, Genel Sekreter'in Irak'taki tüm siyasi liderlere ülkenin karşı karşıya olduğu tehditlere karşı birlik olma çağrısı yaptığını vurguladı. Ban'ın Ninova'da güvenliğin yeniden sağlanması ve insani yardım ulaştırılması için Irak hükümeti ve bölgesel Kürt yönetimine iş birliğine gitme talebinde bulunduğunu ifade eden Dujarric, BM Irak Misyonu'nun (UNAMI) buna destek vermeye hazır olduğunu dile getirdi.
-Yaptırım çağrısı-
Dujarric, IŞİD'e karşı BM Güvenlik Konseyi'nin aldığı varlık dondurma, silah ambargosu ve yöneticilerine seyahat yasağı yaptırımlarını da hatırlatarak, Genel Sekreter Ban'ın tüm BM üyesi ülkelerden bu yaptırımları uygulamalarını istediğini söyledi. Musul kentinde cuma günü başlayan ve aralıksız devam eden çatışmaların şiddetlenmesi ve özellikle stratejik bölgelerin IŞİD'in eline geçmesi nedeniyle halk bölgeyi terk etmeye başlamıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...