Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
10 Şubat 2014 14:49

Bangui'de 2 Müslümanı linç ettiler

Orta Afrika Cumhuriyeti'nin başkenti Bangui'de Hristiyan çeteleri misilleme amacıyla 2 Müslümanı linç etti.

Bangui'de 2 Müslümanı linç ettiler
bengui'de 2 Müslüman linç edildi, orta afrika cumhuriyeti, hristiyan çeteleri,

Hristiyan grupların önceki saldırıların intikamını almak amacıyla 2 Müslümanı linç etmesi üzerine, bölgedeki Afrika Barış Gücü (MISCA) askerlerinin kalabalığıa ateş açması sonucu 1 Hristiyan hayatını kaybetti. MISCA'dan Albay Karangwa Jean Paul AA muhabirine yaptığı açıklamada, Hristiyan çetelerin Müslüman halka saldırması üzerine ateş açtıklarını doğruladı. Paul, ''Hristiyan çetelerin masum sivilleri katletmesine göz yummayacağız. Burada hem Müslümanları hem de Hristiyanları korumak için bulunuyoruz. İnsanların gözümüzün önünde öldürülmesine izin veremeyiz" dedi.
Geçen hafta, aracından indirilerek dövülen bir Müslümanın cesedi daha sonra ateşe verilmişti, ayrıca ülkenin geçici Devlet Başkanı Samba-Panza'nın katıldığı tören sonrasında askerler kalabalıkta olan ve Seleka isyancısı olduğundan şüphelenilen bir Müslümanı linç etmişti. Bangui'nin Belediye Başkanı Catherine Samba-Panza'nın geçen ay geçici Devlet Başkanı seçilmesinden sonra Müslümanlara yönelik saldırıların arttığı belirtiliyor. Samba-Panza, 2013 Mart'ta Selaka güçlerinin darbesiyle iktidara gelen Michel Djotodia'nın yerine gelmişti. Bangui'de yaşayan Ludovic Freddy ise 2 Müslümanın linç edilmesi olayının misilleme amaçlı olduğunu savunarak, ''Hafta sonu Müslümanların mahallemize saldırması sonucu 5 Hristiyan öldü.Bu sabahki yeni saldırıda ise 2 kadın hayatını kaybetti'' dedi. Hristiyan mahallesindeki saldırıların Müslümanlar tarafından yapıldığı henüz doğrulanamadı.
Orta Afrika Cumhuriyeti'ndeki olaylar, çoğunluğunu Müslümanların oluşturduğu Seleka isyancılarının, Hristiyan Devlet Başkanı François Bozize'yi geçen yıl mart ayında devirmesiyle başlamıştı. Seleka isyancıları ile Hristiyan anti-Balaka militanları arasında çatışmaların devam ettiği ülkede 4,5 milyonluk nüfusun yarısının insani yardıma muhtaç olduğu, 1 milyon kişinin de evlerini terk etmek zorunda kaldığı belirtiliyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...