Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
29 Mart 2014 14:35

Bangui'de bombalı saldırı, 20 ölü

Orta Afrika Cumhuriyeti'nin başkenti Bangui'de bir Hristiyan mahallesinde düzenlenen bombalı saldırıda 20 kişinin öldüğü bildirildi.

Bangui'de bombalı saldırı, 20 ölü
orta afrika cumhuriyeti,bangui,bombalı saldırı,

Kamu Güvenliği Bakanı Denis Wangao Kizimale, Kongo Mahallesi'nde aşırılıktan yana bir grubun düzenlediği saldırıda 20 kişinin öldüğünü, 11 kişinin yaralandığını belirtti. Hükümetin olayları şiddetle kınadığını ifade eden Kizimale, saldırıyla ilgili soruşturma başlatıldığını, suçluların adalete teslim edileceğini vurguladı. Saldırıdan sonra, Müslümanları suçlayan birçok mahalle sakini gösteri düzenledi. Saldırıda ölenler arasında hamile bir kadın ve birçok çocuğun da bulunduğu belirtildi. Müslüman Orta Afrikalılar Derneği'nin Başkan Yardımcısı Abdelaziz Meriga ise, Müslümanların olaylara karıştığını düşünmediğini belirterek, ''Olanlar üzüntü verici ancak Müslümanlar saldırgan değildir'' ifadesini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...