Tgrt Haber
14 Haziran 2014 10:00

Barbaros Türk Deniz Görev Grubu Cibuti'de

Cibuti'nin başkenti Cibuti'deki limanda demirli Barbaros Türk Deniz Görev Grubu gemileri ile ülkeye getirilen insani yardım malzemeleri, törenle ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı.

Barbaros Türk Deniz Görev Grubu Cibuti'de
Barbaros, Türk Deniz Görev Grubu, Cibuti

Cibuti'nin başkenti Cibuti'deki limanda demirli Barbaros Türk Deniz Görev Grubu gemileri ile ülkeye getirilen insani yardım malzemeleri, törenle ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı. Türkiye'nin Cibuti Büyükelçisi Hasan Yavuz ve Barbaros Türk Deniz Görev Grubu Komutanı Tuğamiral Ali Murat Dede'nin katılımıyla düzenlenen törende, gıda, kırtasiye ve diğer yardımlardan oluşan malzemeler, Türkiye'den bir sosyal yardım kuruluşunca kurulan yetimhane ile Daryel Yetimler Yurdu'nda kalan çocuklara teslim edildi. Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı'nın (TİKA) temin ettiği yardımları, Barbaros Türk Deniz Görev Grubu  gemilerinde görevli askerler ile Türkiye'nin Cibuti Büyükelçiliği personeli dağıttı. Hediyelerini alan çocuklar, Türkiye'ye teşekkür etmeyi ihmal etmedi.
Büyükelçi Yavuz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türk Deniz Kuvvetleri'nin, Barbaros Türk Deniz Görev Grubu faaliyetleri çerçevesinde Afrika'da çok önemli bir görevi icra ettiğini söyledi. Yavuz, "Cibuti'de 0-2 yaş grubunun barındığı kimsesizler yurdundayız. Çeşitli hediyeler getirdik. Yurt müdürü çok duygulandı ve teşekkür etti. Biz de Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'mıza teşekkür ediyoruz" dedi.  Tuğamiral Dede de yardımların, büyükelçilikler vasıtasıyla ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldığını belirterek, Türk savaş gemilerinin, bu güne kadar 60 ton gıda, 5 bin parça okul ve kırtasiye malzemesi, 5 bin kutu ilaç ile çok sayıda tekerlekli sandalye taşıdığını aktardı. Dede, "Bu yardımlar, aynı zamanda askeri gemilerin görevinin insani yanını gösteriyor" ifadesini kullandı.
Daryel Yetimler Yurdu Müdürü Firdevs İbrahim ise Türkiye'nin, Cibutili yetim çocukları unutmadığını ifade etti. İbrahim, "Türkiye'ye çok teşekkür ederiz. Yapılan yardımlar gerçekten ihtiyacımız olan yardımlardı. Türkiye bizi unutmadı. Bu iyilik karşısında teşekkür için söyleyecek söz bulamıyorum" diye konuştu. TCG Heybeliada, TCG Oruç Reis, TCG Gediz ve TCG Yarbay Kudret Güngör isimli gemilerden oluşan Barbaros Türk Deniz Görev Grubu, Türk deniz gücünün dünyada görünürlüğünün artırılması, uluslararası sularda faaliyet göstermesi ve Afrika ülkeleri ile ilişkilerin güçlendirilmesi hedefleri doğrultusunda yaklaşık 3 aydır Afrika turu yapıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...