Tgrt Haber
18 Ağustos 2015 18:21

Barzani 2017'ye kadar Kuzey Irak'ın başında

KDP Dışilişkiler Sorumlusu Hawrami, siyasi partiler arasında genel bir ittifaka varıldıktan sonra Barzani'nin başkanlık süresinin gelecek parlamento seçimlerinin yapılacağı 2017 yılına kadar devam edeceğini belirtti.

Barzani 2017'ye kadar Kuzey Irak'ın başında
barzani, görev,

Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Dışilişkiler Sorumlusu Hemin Hawrami, siyasi partiler arasında genel bir ittifaka varıldıktan sonra Barzani'nin başkanlık süresinin gelecek parlamento seçimlerinin yapılacağı 2017 yılına kadar devam edeceğini bildirdi.
Hawrami, bölgedeki başkanlık krizine ilişkin partisinin projesini, twitter hesabı üzerinden açıkladı.

"KDP'nin parlamenter sistemden yana olduğunu" belirten Hawrami, "KDP, bölgesel başkan, parlamento başkanı, başbakan ve sözcülerinden oluşan bir siyasi şuranın kurulmasını istiyor. Bu şura içerisinde hükümette olan tüm siyasi partilerin sekreteryaları, Türkmen ve Hristiyanların temsilcileri olacaktır. Siyasi şura; ulusal güvenlik, karar alma, Bağdat ile ilişkiler ve bağımsızlık için yürütülecek hazırlıklardan sorumlu olacaktır" ifadelerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...