Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
14 Eylül 2017 18:43

Barzani: Alternatif teklifi değerlendireceğiz

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani, 25 Eylül'de yapılacak referandumun ertelenmesi için sunulan alternatifi değerlendirileceklerini bildirdi.

Barzani: Alternatif teklifi değerlendireceğiz
Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani,referandum,alternatif,teklif,değerlendirme

Barzani'nin ofisinden yapılan açıklamada, IKBY Başkanı'nın Musul'un  doğusundaki terör örgütü DEAŞ ile mücadele koordinasyon merkezinde ABD'nin  DEAŞ'la Mücadele Koalisyonu Özel Temsilcisi Brett McGurk, Birleşmiş Milletler  Irak Temsilcisi Jan Kubis ve İngiltere Büyükelçisi Frank Baker ile referandumu  ele aldıkları belirtildi.

Açıklamada görüşme sırasında misafir heyetin Barzani'ye 25 Eylül  tarihindeki referandumun ertelenmesi için alternatif sunduğu kaydedildi.

Buna karşılık Barzani'nin yapıcı diyaloğu olumlu karşıladığı ancak  referandumun ertelenmesi için sunulan alternatifi Kürt siyasi parti  temsilcileriyle değerlendirip, bu konudaki fikirlerini kısa sürede  açıklayacaklarını bildirdiği aktarıldı.

Barzani'ye sunulan alternatifin detaylarına açıklamada yer verilmedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...