Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
26 Haziran 2014 17:40

Barzani, 'Elime silah almaya hazırım'

Mesud Barzani "Kerkük'ün savunması için peşmerge olmaya ve elime silah almaya hazırım" dedi.

Barzani, 'Elime silah almaya hazırım'
mesut barzani, kerkük, peşmerge, ışid,

Barzani, 12 Haziran'dan beri peşmergenin kontrolünde olan Kerkük kentine geldi. Barzani, siyasi parti temsilcileriyle yapacağı toplantı öncesi gazetecilere yaptığı açıklamada, Kerkük halkına 'teröristlere' karşı verdiği mücadeleden dolayı teşekkür ettiğini belirterek, "Şunu bütün samimiyetimle söylüyorum: Kerkük'ün savunması için peşmerge olmaya ve elime silah almaya hazırım" diye konuştu. "Kerkük için artık kötü günler geride kalmıştır" diyen Barzani, şunları söyledi:"Bu şehir halkı çok zor günlerden geçti. Teröristlere hedef oldu. Kerkük'ün geleceğinin, bugünden çok daha iyi olacağı açıkça ortadadır. Kerkük'ü huzurlu ve güzel günler bekliyor. Kerkük, Kürdistan bölgesi sınırlarına geri döndüğünde, Kürtlerin ne kadar cömert ve dürüst olduklarını herkes görecek."
Barzani, açıklamasının ardından arasında Kerkük İl Meclisi Başkanı Hasan Turan ve Irak Türkmen Cephesi Başkanı Erşed Salihi'nin de olduğu siyasi parti temsilcileri ve Kerkük İl Meclisi Kürt grubu üyeleriyle toplantıya geçti. Barzani'nin, Kerkük'ü, Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) militanlarına karşı koruyan peşmergeleri de ziyaret etmesi bekleniyor.
IŞİD, Musul'u ele geçirdikten sonra güneye doğru ilerleyerek Irak ordusunun terkettiği Kerkük'ü tehdit etmeye başlayınca Kürt Yönetimi kente 30 bini aşkın peşmerge göndererek savunma hattı oluşturmuştu.(Haber7) 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...