Tgrt Haber
29 Ekim 2014 10:45

Barzani'den IŞİD açıklaması

Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani, IŞİD'in doğrudan savaşacak gücünün kalmadığını söyledi.

Barzani'den IŞİD açıklaması
barzani, ışid, kobani,

Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani, “Düşmanın doğrudan savaşacak gücü kalmadığını” söyledi.İKYB Başkanı Mesut Barzani, bugün başkent Erbil'de, ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM) Komutanı Lloyd Austin'i kabul etti. Mesud Barzani, görüşmede, “Düşmanın doğrudan savaşacak gücü kalmadı ve Kürdistan halkı ile peşmerge, Kürdistan'ı korumak ve IŞİD terörünü yok etmek için her zamankinden daha güçlü bir iradeye sahip” dedi.
Barzani, ABD'nin Kobani'ye yardımlarından dolayı Lloyd Austin'a teşekkür etti.Lloyd Austin ise, Mesud Barzani'yi, peşmergenin başarısından dolayı kutladı ve şehit peşmergelerin ailelerine başsağlığı dileklerini iletti. Austin, peşmergenin IŞİD'i yenebilen tek güç olduğunu, Rabia ve Zumar'da IŞİD'in aldığı darbelerle perişan edilip moralinin bozulduğunu söyledi. CENTCOM Komutanı, ülkesinin Peşmerge Güçleri'nin her operasyonunda hava desteği sağlamaya devam edeceğini belirtti ve Kobani'ye yardımlarından dolayı Kürdistan Bölgesi'ne teşekkür etti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...