Tgrt Haber
17 Nisan 2018 23:23

Barzani'den peşmerge iddialarına yalanlama

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başbakanı Neçirvan Barzani, Kerkük ve diğer tartışmalı bölgelere Peşmerge'nin yeniden gönderilmesine ilişkin herhangi bir resmi görüşme yapılmadığını belirtti.

Barzani'den peşmerge iddialarına yalanlama
barzani,,peşmerge,

Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası basın mensuplarına açıklamalarda  bulunan Barzani, "Peşmerge'nin tartışmalı bölgelere yeniden gönderilmesi için  görüşmelerin yapıldığı" şeklindeki iddiaların doğru olmadığını söyledi.
Barzani, bu konuya ilişkin şu ana kadar Erbil, Bağdat ve ABD  yönetimleri arasında herhangi bir resmi görüşme yapılmadığını ifade etti.
 
Tartışmalı bölgelerdeki güvenlik durumunu yakından takip ettiklerini  ve gelişmelerden haberdar olduklarını kaydeden Barzani, söz konusu bölgelerin  güvenliğine destek verdiklerini ve bu meselenin kendileri için önemli olduğunu  dile getirdi.
 
Barzani gazetecilerin "Türkiye'nin Süleymaniye Havalimanı'na uçuşları  yeniden başlatması için bir çalışma yapılıp yapılmadığına" ilişkin sorusunu ise  şöyle yanıtladı:
 
"Erbil ile Ankara arasında, Süleymaniye Havalimanı'na uçuşların  yeniden başlatılması için görüşmelerimiz devam ediyor. Umarım görüşmelerimiz iyi  bir sonuca varacaktır."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...