Tgrt Haber
22 Nisan 2014 14:20

Barzani'den 'PKK'ya operasyonu ben önledim' açıklaması

Mesud Barzani, 2006 yılında ABD'nin, PKK'ya karşı bir operasyon yapmak istediğini ancak kendisinin buna izin vermediğini söyledi.

Barzani'den 'PKK'ya operasyonu ben önledim' açıklaması
mesut barzani, pkk'ya operasyonu ben nledim, abd'nin operasyonu,

Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetim Başkanı Mesud Barzani, Erbil'de partisinin yöneticileri ile bir araya geldi. Barzani, Suriye'de Kürt bölgelerindeki gelişmeleri ve PKK'nın bu konuda kendilerine yönelttiği eleştirileri ele aldı. Barzani toplantıda, 2006'da George Bush döneminde bir üst düzey ABD'li yetkilinin PKK'ya karşı operasyon düzenlemek istediklerini kendisine ilettiğini ancak, bunu kabul etmediklerini belirtti. Mesud Barzani, "PKK her konuda bizi eleştiriyor ama bu tutumumuzu göz ardı ediyor" dedi. Barzani, geçen yıl yapılması planlanan ancak sürekli ertelenen Kürt Ulusal Kongresi'yle ilgili de değerlendirmelerde bulundu. PKK'nın delege sayısının yarısını ve kongrenin iki başkanının olmasını talep ettiğini belirten Barzani, "Bu dayatmaları kabul etmemiz söz konusu olamaz" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...