Tgrt Haber
17 Haziran 2014 16:27

Barzani'den sürpriz çıkış, 'Sünnilerin de kendi bölgeleri olmalı'

Neçirvan Barzani'den gündem oluşturacak sözler, 'Musul'dan sonra en iyi yol Sünnilerin de bizim gibi bir bölgelerinin olması' dedi.

Barzani'den sürpriz çıkış, 'Sünnilerin de kendi bölgeleri olmalı'
Barzani, Sünni, Irak, Şam,Irak,Sünni,haber,İslam,Bağdat,Kerkük,siyaset,Kürdistan,Murat Karayılan

BBC'ye konuşan Neçirvan Barzani, ülkenin IŞİD militanlarının geçen hafta kuzey kenti Musul, Tikrit ve Telafer'i ele geçirmeden önceki durumuna dönmesinin çok güç olduğunu belirtti. Sünni bölgelerin, Şii Irak hükümeti tarafından ihmal edildikleri hissine kapıldıklarını ifade eden Barzani, tek çözümün siyaset aracılığıyla gelebileceği şu sözlerle dile getirdi: "Askeri bir çözüm olamaz. Siyasi bir çözüme, siyasi bir sürece ihtiyaçları var. Bunu yapmanın en iyi yolu da Sünni aşiretleri veya Sünni toplulukları sürece dâhil etmektir çünkü şimdi ihmal edildikleri hissine kapılıyorlar. Tabi ki IŞİD'in duruma müdahil olduğu gerçeğini yadsıyamayız ama mesele yalnızca IŞİD meselesi değil. Bu, Bağdat'ın Sünni bölgelere yönelik yanlış politikalarının sonucu."
IŞİD Kerkük'e dayandı!
Barzani şöyle devam etti: "Bunun kararı Sünni bölgelere bırakmalıyız fakat onlar için de en iyi modelin bu olduğunu düşünüyorum. Öncelikle bir karar vermeleri gerekiyor: Tam olarak ne istiyorlar? Bizim görüşümüze göre, Musul'da olanlardan sonra en iyi yol, bizim Kürdistan'da sahip olduğumuz gibi Sünni bir bölge olması." Fırat haber Ajansı'na konuşan Murat Karayılan da "Özellikle de Kerkük ve Şengal'de gerilla ile peşmergenin ortak savunma direnişi için olanak açın" çağrısında bulundu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...