Tgrt Haber
24 May 2014 18:36

Başbakan Erdoğan Almanya'da gurbetçilere seslendi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Avrupalı Türk Demokratlar Birliğinin (UETD) kuruluşunun 10. yıl dönümü etkinliğinin yapılacağı Lanxess Arena Spor Salonu'nda gurbetçilerimizle biraraya geldi.

Başbakan Erdoğan Almanya'da gurbetçilere seslendi
almanya köln, başbakan erdoğan, Dış Politika haberleri, Dış Politika,

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Avrupalı Türk Demokratlar Birliğinin (UETD) kuruluşunun 10. yıl dönümü etkinliğinin yapıldığı Lanxess Arena Spor Salonu'na gelişinde gurbetçiler tarafından coşkuyla karşılandı. Başbakan Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, Avrupalı Türk Demokratlar Birliğinin kuruluşunun 10. yıl dönümü etkinliğinin yapıldığı Lanxess Arena Spor Salonu'na geldi ve vatandaşları selamladı. Başbakan Erdoğan, etkinlikte gurbetçi vatandaşlara seslendi. Erdoğan'ın burada yaptığı konuşmasında öne çıkan bazı başlıkla şöyle: -Almanya Başbakanı Angela Merkel, Soma'yla ilgili başsağlığı dileklerini iletti, ne gibi işbirliği yapabileceğimizi konuştuk.
-Okmeydanı'nda ölenlerden bir tanesinin kız kardeşi 'Siz bu eylemleri yapmasanız benim kardeşim ölmeyecekti' diyor.
-Buraya hemen yansıması olmuş, bir kısım medya Soma faciasını kendilerine ranta dönüştürmek için hakaretler ediyordu.
-İşin manidar yanı şu 'Ülkemdeki bazı medya ile bunların anında koordine olması' çok anlamlıydı.
-Tayyip Erdoğan'a saldırmakla yarınki AP seçimlerinde farklı yerlere oy devşiremezsin.
-Benim milletim size en güzel dersi 30 Mart'ta verdi Demokrasiye inanıyorsak Türk milletinin kararına saygınız olacak.
-Benim ülkemin halkının verdiği kararı bir yerlerin onaylamasına ihtiyacımız yok, sadece milletimizin onayıdır asıl olan. Biz herhangi bir ülkedeki seçim sebebiyle oralara müdahale noktasına gidiyor muyuz? Biz ne napıyoruz, dışarıdan izliyoruz, telefon açıp tebrik ediyoruz. Yapmanız gereken, Türk milletinin o sandıklardan çıkardığı neticeye saygı duymaktır, olay budur.
-Referansımız her zaman demokrasi olacak, hukuk olacak, barış olacak. Nefes alıp verdiğimiz her yerde uyumu savunduk, uyumlu bir toplum olduk; bundan sonra da, asimile olmadan, özünden, öz kültüründen, öz dilinden taviz vermeden entegrasyonu teşvik etmeye devam edeceğiz.
-Hem Türkiye’nin hem Almanya’nın kalkınması için, büyümesi için, daha güvenli, daha huzurlu ülkeler olması için her aşamada birlikte hareket etmeyi önemsiyoruz.
-Türkiye’ye tepeden bakmayı alışkanlık haline getirmiş olanlar var. Türkiye’ye parmak sallamayı, Türkiye’yi kendince tedip etmeyi, terbiye etmeyi kendisine hak görenler var.
-İçerdekilere söylediğimizin aynısını, dışardaki bu kibir abidelerine de söylüyorum: Türkiye sizin bildiğiniz Türkiye değil, köprünün altından çok sular aktı. Bu bölgede, coğrafyada biz de varız.
-Yeni Türkiye’yi artık herkes kabullenmek zorundadır. Büyük ekonomisiyle, aktif dış politikasıyla, 21’inci yüzyılı şekillenmesinde teri olan Türkiye’yi artık herkes görmek ve hazmetmek zorundadır. Hiç kimse, hiçbir ülke, hiçbir uluslararası çevre, parmağını sallayarak, kibirle bize istikamet çizemez. Hiç kimse Türkiye’yi azarlayamaz. Kendisine hak gördüğünü, hiç kimse Türkiye’den esirgeyemez.
-Biz, AB’ye tam üye olmayı önüne bir hedef olarak koymuş, bunun için samimi olarak çalışan bir ülkeyiz. Bütün engellemelere, yapılan haksızlıklara rağmen, reformlarını kararlılıkla yapan bir ülkeyiz. Dostlarımız bizden korkmasın, bizden çekinmesin. Barıştan başka, demokrasiden, hukuktan, insanca yaşam şartlarından başka hedefimiz yok bizim.
-Taziye çadırını ziyaret eden İsmail Heniye, Uğur Söylemez'in ailesine ve Türk halkına başsağlığı diledi.
-Biz hatimlerle Soma'yı andık, diğerleri ortayı terörize ederek ortalığı kan gölüne çevirdi, 2 gencimizi öldürdüler.
-Bütün terör olaylarına karşı polisimiz 'gel bizi yak yık' mı diyecekti, emniyet müdürünü nasıl dövdüklerini izlediniz.
- Başaramayacaklar bu iş de çözülecek, ama öyle ama böyle.
- UETD gibi örgütlerimiz sayesinde Türkler artık daha etkili hak mücadelesi verebiliyor.
-Biz yüzyıllardır Almanya ile kader ortağı olduk, sadece savaşta değil, ekonomide de, şu anda da yapıyoruz.
-Almanya'da 80 bin işletme açtınız, 40 milyar avro ciroya ulaştınız, 400 bin istihdam sağladınız.
-Şu anda ikili ticaret hacmimiz 30 milyar avronun üzerine çıktı. G20'de Almanya ile beraberiz. 16. sıraya tırmanıyoruz.
-Aidiyetlerimizi, maneviyatımızı yok saydılar. Senin başörtün var, senden ancak kapıcı, hizmetçi olur dediler.
-Çok sevdiğimiz Başbakanımız Adnan Menderes'i idam ettiler. Onlar unutulmuyor ama o kararı verenleri kimse hatırlamıyor.
-3 Kasım 2002'de milletin tekrar sesini yükseltmesiyle iktidara geldik. Tüm ihmal edilmişler için mücadele verdik.
-Size cumhurbaşkanı seçtirmeyiz dediler. Milli iradeyi Abdullah Gül kardeşimizi seçtirmek suretiyle tecelli ettirdik.
-Pensilvanya'da uluslararası çevrelerin maşası olanlara Türkiye'de fırsat tanımadık.
-Türkiye içinde, millete kibirle bakanlarla, Türkiye dışında kibirle bakanlar, maalesef çok kirli bir ittifakın içindeler. Yaptıkları karalama kampanyalarıyla, yaptıkları algı operasyonlarıyla, Türkiye’de iktidarı zayıflatmak, demokrasiyi zayıflatmak, geçmişte olduğu gibi millete tahakküm etmek istiyorlar. Dikkat edin sevgili kardeşlerim, içerde, o kibir abideleri ne söylüyorsa dışarda da aynıları, aynısını söylüyorlar. İçerdeki bazı siyasetçilerle, dışardaki bazıları aynı dili kullanıyorlar.
Almanya, belki de 'Cehenneme Git Erdoğan' tarzı, ahlaktan, edepten yoksun, ırkçı ve nefret dolu manşetleri yılda bir görüyor. Ama Türkiye’de her gün onlarca gazete bundan daha ağır manşetleri atarken, kim çıkıp da 'Türkiye'de medyaya baskı yapılıyor' diyebilir.
-Recep Tayyip Erdoğan fanidir, her canlı gibi, vakti zamanı geldiğinde, bir an bile erken ya da geç değil, ölümü mutlaka tadacaktır. Ama Türkiye Cumhuriyeti, kutlu yolculuğuna kesintisiz olarak devam edecek, hedefleriyle inşallah buluşacaktır. Benim şahsım üzerinden Türkiye’ye operasyon çekmeye çalışanlar, bilsinler ki milletin kararlı duruşunu, şu dik duruşunu, asil duruşunu karşılarında bulacaklardır.
-Küresel meselelerde söz söylemek bizim de hakkımız. Artık gündemi belirleyen bir Türkiye var.
-Yeni Türkiye'yi artık herkes kabullenmek zorundadır. Ekonomisi, dış politikasıyla herkes görmek hazmetmek zorunda.
-Hiçbir çevre bize parmağını sallayarak istikamet çizemez, hiçkimse Türkiye'yi azarlayamaz.
-AB'ye üyeliği hedef olarak samimiyetle önümüze koyduk. Dostlarımız çekinmesin, demokrasinin gelişmesinden korkumuz yok.
-Yıllarca dışarıda teröre sahip çıkanlar şimdi de 'basın özgür değil' diyerek teröre katkı sağlıyorlar Hepsinin belgesi var.
-Avrupa'nın hangi ülkesinde vandallara, kıranlara bu kadar müsamaha gösterilir
-Diktatörün olduğu bir ülkede sen böyle yürüyebilir, konuşabilir misin? TBB'de de aynısını söylemiş. Al birini vur ötekine.
-Benim şahsım üzerinden Türkiye'ye operasyon çekmeye çalışanlar bilsinler ki milletin asil duruşunu karşılarında bulacaklar.
-Biz istiyoruz ki Avrupa Türkiye'yi gerçek fotoğraf üzerinden okusun. Yanlı medya, kışkırtıcı siyaset etkisinde kalmasın.
-Sosyal medya şikayetlerimizi eleştirenlerin kendi ülkelerindeki uygulamaları incelemelerini istiyorum' dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...