Tgrt Haber
03 Haziran 2016 13:47

Başbakan Yıldırım cuma namazını Bakü'de kıldı

Başbakan Binali Yıldırım, cuma namazını Bakü'deki Ejderbey Camisi'nde kıldı.

Başbakan Yıldırım cuma namazını Bakü'de kıldı
Başbakan Binali Yıldırım, cuma namazını Bakü,

Başbakan Binali Yıldırım, cuma namazını Bakü'deki Ejderbey Camisi'nde kıldı. Kafkas Müslümanları İdaresi Başkanı Allahşükür Paşazade'nin de eşlik ettiği Yıldırım, namaz sonrasında cami cemaatine hitaben yaptığı konuşmada Türkiye ile bir millet, iki devlet olan Azerbaycan'da bulunmaktan çok mutlu olduğunu söyledi.

Türkiye ve Azerbaycan'ın kederinin, sevincinin, kaderinin bir olduğunu vurgulayan Yıldırım, burada kendini öz yurdunda hissettiğini kaydetti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın selamlarını ileten Yıldırım, 65. Hükümetin Başbakanı olarak KKTC'den sonra ilk yurt dışı ziyaretini Azerbaycan'a gerçekleştirdiğini bildirdi.

Ziyaretinin her iki ülke için hayırlara vesile olmasını temenni eden Yıldırım, yaklaşmakta olan ramazan ayını hatırlatarak şöyle konuştu:

"Ramazan, başı bereket, ortası rahmet, sonu cehennemden azad olmak, günahlardan arınmak ayıdır. Bu ay barışın, kardeşliğin güçlendiği, düşmanlıkların, husumetlerin ortadan kaldırıldığı mübarek bir aydır. Ramazanınız mübarek olsun. Dünyanın dört bir yanında ezilen, mazlum, yerinden, yurdundan edilen milyonlarca din kardeşimize Allah yardım etsin. Onların bu eziyetinin sonlanmasına vesile kılsın."

Başbakan Yıldırım, cami çıkışında orada bulunan vatandaşlarla bir süre sohbet etti. Yıldırım, kendisine sevgi gösterisinde bulunan Azerbaycanlı vatandaşlarla fotoğraf çektirdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...