Tgrt Haber
18 Ekim 2021 12:27

Başkasının kimliğiyle ameliyat oldu! Yargıtay ceza vermedi

Bursa'da aniden rahatsızlanan bir vatandaş, sosyal güvencesi olmadığı için bir akrabasının kimliğiyle hastaneye giderek ameliyat oldu. Durum fark edilince SGK o hasta hakkında "nitelikli dolandırıcılık ve resmi belgede sahtecilik" suçlarından dava açtı. Hastanın, ameliyat olması için "zorunluluk" olduğunu belirten Yargıtay kamu kurumuna yönelik "dolandırma yok" dedi.

Başkasının kimliğiyle ameliyat oldu! Yargıtay ceza vermedi
yargıtay,,SGK,,dava,,sağlık,,ameliyat,,hastane,

Bursa’da başkasına ait kimlikle ameliyat olan bir kişi hakkında durumu fark eden SGK "nitelikli dolandırıcılık ve resmi belgede sahtecilik" suçundan dava açtı. Yargıtay emsal bir karara imza atarak ameliyatın “zorunluluk” olduğunu belirterek "dolandırma” olmadığına hükmetti.

SGK DAVA AÇTI

Filmlere konu olacak olay Bursa’da yaşandı. Aniden rahatsızlanan ve sigortası olmayan bir kişi bir akrabasının kimliğiyle hastaneye gitti. Aynı gün ameliyata alındı. Ameliyat sonrası sağlığına kavuştu ama usulsüzlük tespit edildi. Bin 178 liralık tedavi masrafını SGK karşılamıştı.  Kurum, “Nitelikli dolandırıcılık ve resmi belgede sahtecilik” suçlarından dava açtı.

SON SÖZÜ YARGITAY SÖYLEDİ

Dava yıllarca sürdü, son sözü Yargıtay söyledi. Hastanın, ameliyat olması için "zorunluluk" olduğunu belirten Yargıtay kamu kurumuna yönelik "dolandırma yok" dedi. Yani başkasının kimliği ile tedavinin suç olmadığına hükmetti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...