Tgrt Haber
21 Aralık 2015 18:47

'Bayırbucak'ta DAEŞ'in gölgesi bile yok'

Suriye Türkmen Meclisi Genel Sekreteri Emin Bozoğlan, "Rusya, DAEŞ bahanesiyle Bayırbucak'ı vuruyor. Halbuki DAEŞ'in gölgesi dahi yok" dedi.

'Bayırbucak'ta DAEŞ'in gölgesi bile yok'
bayırbucak, daeş,

Bozoğlan, Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Lütfü Çakmakçı Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Ortadoğu'daki Türkmen Varlığı" Paneli'nde yaptığı konuşmada, Türkmenlerin Suriye'deki birçok bölgede dağınık halde yaşadığını anlattı.

Bayıbucak'ın da Türkmenlerin yaşadığı bir bölge olduğunu dile getiren Bozoğlan, çatışmaların yoğun bir şekilde yaşandığı bölgenin stratejik öneme sahip olduğunu belirtti.
Bayırbucak bölgesinin Türkiye'nin sınırında yer aldığını dile getiren Bozoğlan, "Eğer burası Türkmenlerden koparılırsa Türkiye'nin Ortadoğu'ya siyasi ve ticari olarak açılımı sorun olacak, bu bölge Türkiye'nin milli bir sorunu haline gelecek" dedi.

"Bayırbucak'ta DAEŞ'in gölgesi yok"

Bozoğlan, 30 Eylül'den itibaren Rusya'nın bu bölgeyi bombalamasıyla sıkıntıya girdiklerini ve bu bölgede hala 15 köyün Türkmenlerin elinde olduğunu ifade tetti.
Batı'nın Esed'i bir koz, Suriye'yi ise bir laboratuvar olarak kullandığını söyleyen Bozoğlan, "Rusya, DAEŞ bahanesiyle Bayırbucak'ı vuruyor. Halbuki Bayıbucak'ta DAEŞ'in gölgesi dahi yoktur. Amerika ve koalisyon ülkeleri 'DAEŞ'i vuruyorum' bahanesiyle, PYD'ye bir koridor açmak, burada hem Suriye'yi hem de Suriye'de oluşacak bir devleti daha zayıf bir hale getirmek ve İsrail'in daha huzurlu yaşaması için plan yapıyor" ifadesini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...