Tgrt Haber
01 Nisan 2016 02:28

Bayırbucak'taki Yamadi Hastanesi kullanılamaz hale geldi

Yeryüzü Doktorları, Suriye'nin Lazkiye kırsalındaki Bayırbucak Türkmen bölgesine yönelik saldırılarda vurulan Yamadi Hastanesinin kullanılamaz hale geldiğini bildirdi.

Bayırbucak'taki Yamadi Hastanesi kullanılamaz hale geldi
Bayırbucak, türkmenler,

Yeryüzü Doktorları, Suriye'nin Lazkiye kırsalındaki Bayırbucak Türkmen bölgesine yönelik saldırılarda vurulan Yamadi Hastanesinin kullanılamaz hale geldiğini bildirdi. Yeryüzü Doktorları tarafından yapılan açıklamada, bölgeye yapılan saldırıda, 4 füzenin hastaneye isabet ettiği ve hastanenin yeni yapılan ikinci katının tamamen yıkıldığı belirtildi.

Açıklamada şunlar kaydedildi:

"4 füzenin isabet ettiği hastane binası kullanılamayacak duruma geldi. 40 personeli olan Yamadi Hastanesi saldırıdan önce boşaltıldığı için olayda can kaybı ya da yaralanma yaşanmadı. Laboratuvar, radyoloji ve eczane bölümleri 2015 yılından beri Yeryüzü Doktorları tarafından desteklenen Yamadi Hastanesi, bölgenin tek hastanesiydi. Suriye’nin Lazkiye kırsalında yaklaşık 40 bin kişinin yaşadığı bölgede bulunan hastane, krizden etkilenen sivil halka sağlık hizmeti vermekteydi. Tek kat olan hastaneye ihtiyaç olduğu için ikinci kat yapılıyordu. Hastane Türkiye’ye yakınlığı nedeniyle yaralıların Türkiye’ye sevkıyatı öncesi ilk müdahalenin yapıldığı yerdi."

Esed rejimine ait birlikliler, bugün öğle saatlerinde Türkmendağı'na muhaliflerin kontrolündeki Yamadi köyü ve çevresine saldırı başlatmış, saldırıda bazı evler ve çadırlar zarar görmüştü.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...