Tgrt Haber
01 Aralık 2014 15:39

BBC, Putin'in Türkiye ziyaretini beğenmedi

BBC, Rusya Devlet Başkanı Putin'in Türkiye'ye yaptığı 100 milyar dolarlık ziyareti, 'değerli yalnızlıklar zirvesi' olarak yorumladı.

BBC, Putin'in Türkiye ziyaretini beğenmedi
BBC, rusya ziyareti, putin, türkiye,

İngiliz kanalı BBC, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Türkiye ziyaretinden memnun kalmadı. BBC Türkçe Servisi'nin yayımladığı analiz yazıda, Putin'in Türkiye ziyareti, 'değerli yalnızlıklar zirvesi' olarak değerlendirildi. Suat Taşpınar imzalı yazıda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rus Devlet Başkanı Putin, birbirine benzetilerek uluslararası ilişkilerde derin sorunlar yaşayan ve Batı'dan gelen eleştirileri dikkate almayan iki lider olarak yorumlanıyor. Yazıda, "Moskova'dan manzaraya bakınca, Ankara'yı 'değerli yalnızlıklar zirvesi' bekliyor." deniliyor.
"SİZE RAĞMEN YAN YANAYIZ"
Analiz yazısında, bugün yapılan zirvede, ikilinin Batı'ya karşı "Size rağmen yan yanayız, stratejik işbirliği yolunda ilerliyoruz" mesajı vermelerinin beklendiği belirtildi. Özellikle Gezi olaylarında yaptığı yayınlar ile Türkiye'yi karalama kampanyası yürüten BBC'ye, Türkiye'den bazı gazete ve TV'ler de destek çıkmıştı. Aynı basın, bu kez BBC ile farklı düşündü. Erdoğan-Putin buluşması, gurur verici bir gelişme olarak manşetlerdeki yerini aldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...