Tgrt Haber
19 May 2022 00:00 - Güncelleme : 20 May 2022 05:53

Belarus Rusya'dan S-400 hava savunma füze sistemi satın aldı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile anlaştıklarını ifade eden Belarus Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko, Rusya’dan ülkesinin ihtiyacı kadar S-400 hava savunma füze sistemi satın aldıklarını duyurdu.

Editör: Anday Celayir / Kaynak: Anadolu Ajansı
Lukaşenko, yıl sonuna kadar İskender füzesi üretebileceklerini dile getirdi.
belarus,rusya
Lukaşenko, yıl sonuna kadar İskender füzesi üretebileceklerini dile getirdi.

Belarus Cumhurbaşkanı Aleksand Lukaşenko, Rusya’nın Nijegorod Bölge Valisi Gleb Nikitin ile Minsk’te yaptığı görüşmede Rusya’dan silah satın aldıklarını belirtti.

ORDUMUZ BAMBAŞKA BİR ORDU OLDU

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile anlaştıklarını ifade eden Lukaşenko, "Rusya’dan ihtiyacımız olan sayıda ‘S-400’ ve ‘İskender’ satın aldık, ordumuzu silahlandırdık. Artık bu silahlarla ordumuz bambaşka bir ordu oldu" dedi.

DAHA HIZLI NORMAL FÜZE YAPACAĞIZ

Belarus’un, askeri alan dahil pek çok türde üretim yapan sanayisinin temellerini koruduğunu ve geliştirdiğini kaydeden Lukaşenko, “Putin ile füze üretimini müzakere ettik. Yaptığımız yeni füzeleri mükemmele ulaştırmaya yardımcı olacaklar. Önemli ilerleme sağladık ancak Ruslarla daha hızlı bir şekilde normal füze yapacağız.” diye konuştu.

Bu yöndeki çalışmaların bir yıl süreceğine işaret eden Lukaşenko, daha hızlı imkan oluşması halinde yıl sonuna kadar İskender füzesi üretebileceklerini dile getirdi.

RUSYA'NIN EN BÜYÜK DESTEKÇİSİ DURUMUNDA

Belarus, Ukrayna'ya yönelik işgali harekatında açıkça Rusya'dan yana tavır almıştı. Yabancı basında Rusya'nın savaşın ilerleyen safhasında Belarus'tan da bir cephe açılacağı öne sürülse de, Lukaşenko bu iddiaları kesin bir dille reddetmişti.

Uzun süredir iktidarda bulunan Lukaşenko, son seçimlerin ardından Belarus'ta seçim usulsüzlüklerini protesto eden grupları, Rusya Devlet Başkanı Putin'in de siyasi desteğiyle şiddet kullanarak bastırmıştı.

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...