Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
12 Temmuz 2014 10:08

Belçikalı genç kız ailesini ve arkadaşlarını Müslüman yaptı

Yakınlarından başlayarak çevresine İslam'ı anlatan 25 yaşındaki Veronique Cools, 8 yılda bin kişiye ulaştı

Belçikalı genç kız ailesini ve arkadaşlarını Müslüman yaptı
Veronique Cools, Belçikalı genç kız, Müslüman

Okulundaki müslüman arkadaşlarından etkilenerek İslam'ı araştırmaya başlayan ve aradığı  cevapları bulunca Müslüman olan Belçikalı Veronique Cools (25), daha sonra binden fazla kişinin İslam'ı seçmesine vesile oldu. Ailesiyle birlikte “Yeni Müslüman Kardeşler” adlı  bir sivil toplum örgütü kurarak Belçikalıları İslam'la tanıştıran ve onlara dini eğitim veren Cools, ailesinin tüm fertlerinin Müslümanlığı benimsemesini de sağlamış. Cools ailesi, evlerinin giriş katını da Belçikalı Müslümanların eğitim ve hayır işleri ile diğer faaliyetleri için toplanabilecekleri bir merkeze dönüştürmüş. Yeni Müslüman Kardeşler, çoğunluğu bayan olmak üzere, “sadece kendi derneklerine üye binden fazla Belçikalı Müslüman bulunduğunu, ülke genelinde bu sayının 50 bine yaklaştığını” söylüyor.
İSLAM'LA TANIŞMA DERNEĞİ
Kurduğu “Yeni Müslüman Kardeşler” derneği aracılığıyla dini anlatan Veronique Cools, “Sabır ve kararlılıkla İslam'ı anlatarak önyargıları yıktım” diyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...