Tgrt Haber
16 Temmuz 2014 15:13

Belçikalı kız 1000 kişiyi Müslüman yaptı

Okulundaki müslüman arkadaşlarından etkilenerek İslam'ı araştırmaya başlayan ve aradığı cevapları bulunca Müslüman olan Belçikalı Veronique Cools (25), daha sonra binden fazla kişinin İslam'ı seçmesine vesile oldu.

Belçikalı kız 1000 kişiyi Müslüman yaptı
belçikalı kız, belçikalı veronigue cools, müslüman oldu, islam

Yakınlarından başlayarak çevresine İslam'ı anlatan 25 yaşındaki Veronique Cools, 8 yılda bin kişiye ulaştı.
EVİNİ İSLAMİ MERKEZ YAPTI
Cools’un tüm ailesi kısa sürede Müslümanlığı benimseyince evlerinin giriş katını Belçikalı Müslümanlar’ın eğitimi gibi faaliyetler için toplanabilecekleri bir merkeze dönüştürdü. Ailesiyle kurduğu "Yeni Müslüman Kardeşler" adlı sivil toplum örgütüyle Belçikalılar’ı İslam'la tanıştırıp destek olan Cools, röportaj sürerken de camilerde dağıtılacak iftarlık hurmaları paketledi.
Batı da Müslüman olmanın zorluğuna değinen Cools, "Ama Peygamberimiz Hz. Muhammed çok daha büyük sıkıntılar yaşadı. Önyargılar İslam'ın gerçek haliyle tanınmamasından kaynaklanıyor. Müslümanlar olarak topluma kendimizi daha iyi anlatmalıyız" dedi.Yeni Müslüman Kardeşler örgütünde çoğunluğu kadın binden fazla Belçikalı Müslüman var. Ülkede ise 50 bine yakın Müslüman bulunuyor.
Okulundaki müslüman arkadaşlarından etkilenerek İslam'ı araştırmaya başlayan ve aradığı  cevapları bulunca Müslüman olan Belçikalı Veronique Cools (25), daha sonra binden fazla kişinin İslam'ı seçmesine vesile oldu.
BELÇİKALILARI İSLAMLA TANIŞTIRDI
Ailesiyle birlikte “Yeni Müslüman Kardeşler” adlı  bir sivil toplum örgütü kurarak Belçikalıları İslam'la tanıştıran ve onlara dini eğitim veren Cools, ailesinin tüm fertlerinin Müslümanlığı benimsemesini de sağlamış.
ÜLKE GENELİNDE 50 BİN ÜYE
Cools ailesi, evlerinin giriş katını da Belçikalı Müslümanların eğitim ve hayır işleri ile diğer faaliyetleri için toplanabilecekleri bir merkeze dönüştürmüş. Yeni Müslüman Kardeşler, çoğunluğu bayan olmak üzere, “sadece kendi derneklerine üye binden fazla Belçikalı Müslüman bulunduğunu, ülke genelinde bu sayının 50 bine yaklaştığını” söylüyor.
İSLAM'LA TANIŞMA DERNEĞİ
Kurduğu “Yeni Müslüman Kardeşler” derneği aracılığıyla dini anlatan Veronique Cools, “Sabır ve kararlılıkla İslam'ı anlatarak önyargıları yıktım” diyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...